Богдан назвав двох осіб, з якими я маю погоджувати всі рішення, – Кличко

 

Голова офісу президента Андрій Богдан намагався нав’язати столичного забудовника Андрія Вавриша та гендиректора “1+1” Олександра Ткаченка для узгодження рішень київському міському голові Віталію Кличку.

Про це мер столиці заявив на прес-конференції в Києві у п’ятницю, 26 липня.

“Мені поступив дзвінок від пана Богдана. Він заявив, що я повинен коригувати свої дії відповідно процесів, які відбуваються в місті, з двома персоналіями – я можу вибрати з тим чи з іншим – були озвучені прізвища пана Вавриша та пана Ткаченка”, – розповів Віталій Кличко.

За його словами, Андрій Богдан фактично вимагав всі дії погоджувати з цими двома персонами.

“На що я чітко поставив запитання: скажіть, будь ласка, пане Богдан, які офіційні посади вони обіймають і які ключові ролі? Що вони повинні вирішувати в консультаціях щодо кроків, які відбуваються в нашому місті?” – продовжив мер Києва, додавши, що він відмовився узгоджувати свої дії з Вавришем чи Ткаченком.

Також голова Київської адміністрації повідомив, що зустрічався з Андрієм Вавришем.

“Після цього я також отримав дзвінок від пана Вавриша. Ми зустрілись та обоворювали можливість переїзду офісу президента з вулиці Банкової на Європейську площу, в “Український дім”. Я зазначив, що “Український дім” не перебуває у власності міста, це власність Державного управління справами президента. Все що необхідно для переїзду мерія зробить. Я це озвучив Вавришу і більше я з ним не зустрічався”, – підсумував Віталій Кличко.

Нагадаємо, нещодавно міський голова Києва під час зустрічі з президентом Володимиром Зеленським був поінформований про намір нової влади щодо розділення повноважень в управлінні столицею.
Водночас, на переконання Кличка, розділення повноважень обраного киянами мера і голови КМДА означає позбавлення столиці місцевого самоврядування.
Конституційний Суд України ще в грудні 2003 року визначив, що “Київську міську державну адміністрацію має очолювати лише особа, обрана Київським міським головою”.
Водночас керівник офісу президента Зеленського Андрій Богдан надіслав у Кабінет Міністрів лист щодо звільнення Віталія Кличка з посади голови Київської міської держадміністрації.

Як повідомляла “Новинарня“, міський голова Києва Віталій Кличко і його брат ексчемпіон світу з боксу Володимир Кличко подали позов на підконтрольний олігарху Ігореві Коломойському телеканал “1+1” і мають намір захищати в суді свою честь і гідність.

Читайте також:
“Перейменуємо повторно”. Кличко пообіцяв відстоювати проспекти Бандери і Шухевича

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна