Брати Клички подали судовий позов проти каналу “1+1”

 

Міський голова Києва Віталій Кличко і його брат ексчемпіон світу з боксу Володимир Кличко подали позов на підконтрольний олігарху Ігореві Коломойському телеканал “1+1” і мають намір захищати в суді свою честь і гідність.

Про це у п’ятницю, 26 липня, повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

“Жодного дня не минає, щоб один з найрейтинговіших каналів не згадав недобрим словом київського мера. Брехня, маніпуляції, відверто сфабрикована інформація. Я вже говорив, що буду захищати свою честь і гідність у суді. Я і мій брат подали позов до суду на канал “1+1”, який поливає нас брудом. На мені вирішили не зупинятися і вже дісталися до мого брата Володимира”, – сказав Віталій Кличко на пресконференції у Києві.

При цьому мер Києва наголосив, що “про наступ на свободу слова тут не йдеться”.

Він додав, що керівник цього телеканалу – Олександр Ткаченко – є не лише представником президентської партії “Слуга народу”, а його ще називають ключовим претендентом на голову Київської міської державної адміністрації, яку Кличко наразі також очолює.

“Мені все одно на різних претендентів, їх амбіції, але очорнювати свою репутацію я не дозволю. Я багато на неї працював, і буду захищатися законними методами”, – сказав Кличко.

Мер Києва стверджує, що проти нього розгорнуто широку кампанію з дискредитації: “Це та інформація про якісь надумані провадження проти мене, які, до речі, ініціюють соратники Януковича“.

Кличко навів декілька прикладів маніпуляцій, зокрема, спотворення інформації про вартість нового пішохідно-велосипедного моста в центрі Києва і про будівництво Шулявського шляхопроводу.

Водночас прикладів очорнення його брата Віталій Кличко не розповів. Але як пише “Українська правда”, телеканал “1+1” у червні опублікував сюжет про те, що брати Клички нібито причетні до афери з рейдерством будівлі у центрі Києва.

Як інформувала “Новинарня“, нещодавно міський голова Києва Віталій Кличко під час зустрічі з президентом Володимиром Зеленським був поінформований про намір нової влади щодо розділення повноважень в управлінні столицею.
Водночас, на переконання Кличка, розділення повноважень обраного киянами мера і голови КМДА означає позбавлення столиці місцевого самоврядування.
Конституційний Суд України ще в грудні 2003 року визначив, що “Київську міську державну адміністрацію має очолювати лише особа, обрана Київським міським головою”.
Водночас керівник офісу президента Зеленського Андрій Богдан надіслав у Кабінет Міністрів лист щодо звільнення Віталія Кличка з посади голови Київської міської держадміністрації.

Читайте також:
“Перейменуємо повторно”. Кличко пообіцяв відстоювати проспекти Бандери і Шухевича

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна