Богдан “пресує” ГПУ, щоб арештувати майно Порошенка, – ЗМІ

 

Керівник офісу президента Андрій Богдан останніми тижнями регулярно телефонує до Генеральної прокуратури, умовляючи генпрокурора Юрія Луценка ініціювати арешт всього майна п’ятого президента Петра Порошенка.

Про це 19 липня пише видання theБабель, що фінансується олігархом Ігорем Коломойським.

За інформацією видання, йдеться зокрема про можливий арешт заводу “Кузня на Рибальському” (який Порошенко продав Сергію Тігіпку) і телеканалу “Прямий”.

Луценко відмовляється, аргументуючи це тим, що попередня влада теж натякала йому, що непогано було б накласти арешт на активи медіагрупи “1+1” Коломойського, і він був проти, пише “Бабель”.

Сам Луценко на запитання журналістів, чи спілкується він з Андрієм Богданом, відповів: “Часто спілкуюся. У службових питаннях. Переважно відповідаю на питання про стан того чи іншого кримінального провадження. Чи часто говорю “ні”? Буває”.

Також видання зазначає, що Богдан нібито звертався з проханням заарештувати активи Порошенка до одного заступника генпрокурора Сергія Кізя, але і той відмовився.

Нагадаємо, 19 липня в спортклуб “5-й елемент”, що належить Петру Порошенку, прийшли з обшуком співробітники НАБУ.

Читайте також:
Голова АП Богдан причетний до офшорів, які відмили сотні мільйонів, – розслідування

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна