Порошенко продав “Кузню на Рибальському”

 

Інвестиційні фонди “Прайм Ессетс Кепітал” та “ВІК” підписали пакет документів про продаж приватного акціонерного товариства “Завод “Кузня на Рибальському”.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Акціонерами “Прайм Ессетс Кепітал” є президент України Петро Порошенко та нардеп Ігор Кононенко, а новим власником – компанія “Евінз лімітед” з групи “ТАС”, кінцевим бенефіціаром якої є Сергій Тігіпко.

Продаж пакету акцій попередньо схвалив Антимонопольний комітет України. Угоду супроводжувала відома аудиторська компанія “Ernst & Young”. Вартість проданих акцій є комерційною таємницею.

ПрАТ “Завод “Кузня на Рибальському” заснували у Києві в 1862 році, як машинобудівний завод товариства “Донат, Липківський і К” (пізніше “Київський машинобудівний завод”, завод “Ленінська кузня”). Зараз основна діяльність підприємства – суднобудування, виробництво озброєння та боєприпасів, машинобудування та ливарне виробництво.

Це профільне підприємство займається розробкою та виробництвом різноманітних зразків військово-промислового комплексу.

Саме “Кузня на Рибальському” займалась виготовленням малих броньованих артилерійських катерів в рамках контракту з Міністерством оборони України від 2012 року.

Також “Кузня на Рибальському” займається розробкою ракетного катера для Військово-Морських сил ЗС України.

Читайте також:
Порошенко продає свій завод “Кузня на Рибальському”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна