У Боснії суд арештував за зловживання брата індійського мільярдера Міттала

 

У Боснії і Герцеговині суд ухвалив рішення взяти під варту індійського підприємця Прамода Міттала – молодшого брата власника компанії “АрселорМіттал” мільярдера Лакшмі Міттала.

Як повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Oslobodenje, голова наглядової ради компанії GIKIL арештований терміном на місяць.

Міттала-молодшого боснійські правоохоронці раніше затримали за підозрою в організації та вчиненні злочину зі зловживання владою та службовими повноваженнями.

Окрім Прамода Міттала, суд взяв під варту члена правління компанії GIKIL Раджиба Даша і гендиректора Парамеша Батачарія.

Правоохоронці підозрюють, що вони утрьох призвели до завдання коксохімічному підприємству в боснійському місті Лукавац фінансових втрат на майже 11 млн євро (21 млн конвертованих боснійських марок).
Прокуратура стверджує, що підозрювані зловживали службовим становищем і владою з 2003 року.

У доповіді, яку представила прокуратура кантона Тузли, сказано, що під підозрою в скоєнні злочину перебувають також і інші керівники GIKIL.

GIKIL – спільне підприємство між державним коксохімічним комбінатом в Лукаваці та компанією Global Steel Holdings Ltd (GSHL), мажоритарним власником якої донедавна був Прамод Міттал.
Торік GSHL зазнала краху, була розпочата процедура ліквідації компанії, однак, попри це, Міттал та інші продовжували керувати GIKIL.
Прокуратура стверджує, що мільйонні збитки були завдані через сплату необґрунтовано завищеної винагороди для іноземних, переважно індійських директорів та експертів, а також для членів їхніх сімей.

За інформацією видання Klix.ba, Прамода Міттала госпіталізували через проблеми зі здоров’ям. Зараз він перебуває у лікарні в Тузлі під арештом.

Як стверджує видання, магнат Лакшмі Міттал планує приїхати до Боснії і Герцеговини, щоб витягнути брата з-під варти.

Нагадаємо, Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження щодо “АрселорМіттал Кривий Ріг” через порушення норм екологічної безпеки.
В.о. глави СБУ Іван Баканов заявив, що СБУ звинувачує менеджмент підприємства “АрселорМіттал Кривий Ріг” у недбалому використанні інвестицій Лакшмі Міттала.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна