Нові підходи: в Києві відбувся відбір на “Ігри нескорених-2020”

 

У Києві відбувся етап спортивних тестувань у рамках відбору до збірної України на “Ігри нескорених-2020” (Invictus Games).

Участь у випробуванні в столиці – після Одеси і Львова – взяли 166 ветеранів та військовослужбовців із травмами, отриманими під час служби. Це більше, ніж в усі попередні роки відборів, інформує пресслужба Міноборони.

Як повідомила “Радіо Свобода” заступник міністра у справах ветеранів Оксана Гаврилюк, цього року відбір і підготовка збірної України проходять за новими критеріями, які визначили організатори “Ігор нескорених”. Серед цих критеріїв – потреба ветерана бойових дій у психологічній і фізичній реабілітації, мотивація та підтримка цінностей ігор.

“Спортивний результат – лише маленький плюс при проведенні відбору”, – зазначила Оксана Гаврилюк.

У фіналі відбору ветерани змагалися в бігу на різні дистанції, штовханні ядра, стрільбі з лука, плаванні. Також уперше в Україні цього року відбувся забіг на спеціальних спортивних візках для ветеранів з інвалідністю.

Голова благодійного фонду “Повернись живим” Віталій Дейнега повідомив, що цього року Україна відмовилась від нагородження на таких змаганнях золотими, срібними, бронзовими медалями: кожен учасник тестування отримує “Медаль нескореного”.

Усі учасники тестувань, що пройшли в Києві, Львові та Одесі, запрошені на “Національні Ігри нескорених” у Києві 8 вересня — фінальну частину відбору, за підсумками якої відбіркова комісія прийматиме рішення про склад збірної України.

Читайте також:
Блискучий підсумок Invictus Games 2018: 20 медалей для України, 7 — золоті

Invictus Games (“Ігри нескорених”) – міжнародні спортивні змагання в паралімпійському стилі, засновані принцем Вельським Гаррі в 2014 році.
Invictus Games об’єднують військовослужбовців та ветеранів силових структур з обмеженими фізичними можливостями й пораненнями, триманими під час виконання службових обов’язків.

Уперше Ігри нескорених пройшли в 2014 році в Лондоні.

Українські ветерани беруть участь у змаганнях Invictus Games з 2017 року, коли старти відбувалися в Торонто,

У змаганнях 2018 року в Сіднеї брали участь 15 українських спортсменів, які виступили в шести видах спорту: пауерліфтингу, веслуванні на тренажерах, легкій атлетиці, плаванні, стрільбі з лука та велоспорті-шосе.

Цей турнір був затьмарений скандалом: один з українських переможців Олександр Бєлобоков із Донеччини, як виявилося, не воював, підтримував Путіна, а травма в нього була побутова.

Наступні змагання Invictus Games відбудуться 2020 року в Гаазі (Нідерланди).

Читайте також:
Порошенко став на коліно на церемонії нагородження орденами
учасників “Ігри нескорених”

Порошенко хоче провести міжнародні Invictus games у Києві

У фіналі “Ігор нескорених” Порошенко презентував
нову систему реабілітації ветеранів. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна