Сенат США затвердив нового очільника Пентагону

 

Сенат США у вівторок проголосував за затвердження Марка Еспера головою Пентагону, закривши багатомісячну вакансію, що виникла з відставкою Джеймса Меттіса.

Про це повідомляє “Європейська правда з посиланням на The Washington Post.

Пентагон не очолював затверджений Сенатом лідер від початку цього року, коли Патрик Шанахан взяв на себе обов’язки міністра оборони Джеймса Меттіса. Меттіс пішов у відставку через розбіжності у поглядах з Трампом.

Після відставки Меттіса Трамп зіткнувся з труднощами у пошуках нового очільника Пентагону – кандидати, яких він хотів запропонувати на високий пост, йому відмовляли.

Марк Еспер – ветеран армії США. Він закінчив військову академію Вест-Пойнт, служив в Іраку. Еспер був віцепрезидентом оборонної корпорації Raytheon, старшим співробітником в апараті Сенату, очолював стратегічний дослідницький інститут Heritage Foundation.

Як інформувала “Новинарня“, Трамп висунув Марка Еспера на посаду глави Пентагону.

Читайте також:
Пентагон дає Україні $250 мільйонів на посилення оборонної сфери

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна