Трамп висунув Марка Еспера на посаду глави Пентагону

 

Дональд Трамп висунув кандидатом на посаду міністра оборони США Марка Еспера.

Як повідомляє CNN, Еспер має перейти на посаду виконувача обов’язків глави Пентагону 23 червня, але його кандидатуру ще має схвалити Сенат США.

Як інформувала “Новинарня“, 18 червня президент США оголосив про призначення Марка Еспера в.о. міністра оборони, оскільки Патрік Шенеген вирішив не проходити процес затвердження на посаді міністра в Сенаті і “присвятити більше часу сім’ї”.

У травні президент номінував колишнього члена виконавчої ради корпорації “Боїнг” Патріка Шенегена на міністра. Однак його затвердженню на посаді, ймовірно, заважав скандал з нібито рукоприкладством стосовно дружини в 2010 році.

Нагадаємо, Патрік Шенеген (варіант – Шанахан) став виконувачем обов’язків міністра оборони після відставки Джеймса Меттіса в кінці 2018 року.

Після звільнення Меттіса Дональд Трамп зіткнувся з труднощами в пошуках кандидатури нового очільника Пентагону.

55-річний Марк Еспер – політик і лобіст, ветеран армії США. Він закінчив військову академію Вест-Пойнт, служив в Іраку. Учасник війни в Перській затоці (офіцер 101-ї повітряної-десантної дивізії).
марк Еспер очолював апарат  консервативного аналітичного центру Heritage Foundation з 1996-го по 1998 рік. У 1998-2002 роках Еспер працював старшим професійним співробітником сенатських комітетів у закордонних справах та в урядових справах. Він також був старшим консультантом з питань політики та директором із законодавчих питань сенатора США Чака Гейгеля. З 2001 по 2002 рік Еспер працював директором з політичних питань комітету з питань збройних сил Палати представників.
З 2002-го по 2004 рік Еспер був в адміністрації Джорджа Буша-молодшого заступником помічника міністра оборони з питань переговорної політики. Працював директором з питань національної безпеки у Сенаті США під керівництвом лідера сенатської більшості Білла Фріста з 2004 по 2006 рік.
Надалі був віцепрезидентом оборонної корпорації Raytheon.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна