Під Конституційним судом відбулася акція проти скасування декомунізації

 

У вівторок, 16 липня, біля Конституційного суду відбулася акція на захист закону про засудження тоталітарних комуністичного та нацистського режимів і заборону використання їхньої символіки.

Учасники акції виступали проти скасування закону. Активісти розвісили на паркані плакати зі змістом проти повернення України до тоталітарного комуністичного минулого. Також на плакатах були розміщені фото нардепів, які вимагають скасування декомунізації, передає “Еспресо”.

“Коли перестаєш помічати тоталітарну пропаганду, вона перемагає”, — процитував чеського письменника, дисидента і політика Вацлава Гавела один із учасників акції.

За попередньою інформацію, 16 липня суд імовірно не ухвалить остаточне рішення. Акція пройшла мирно, жодних сутичок не зафіксовано.

Нагадаємо, 15 травня 2015 року президент Петро Порошенко підписав пакет законів про декомунізацію, зокрема “Про доступ до архівів репресивних органів комуністичного тоталітарного режиму 1917–1991 років” і “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режимів та заборону пропаганди їхньої символіки”.

За даними Українського інституту національної пам’яті, в рамках декомунізації в Україні перейменували 987 населених пунктів, демонтували майже 2,5 тис. памятників (більшість — пам’ятники Леніну).

Читайте також:
Ми стали свідками люстрації гідності та реставрації ницості, – В’ятрович

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна