МЗС очікує від Італії неупередженого розгляду апеляції у справі Марківа

 

Україна розраховує на неупереджене розслідування обставин загибелі італійського фотографа Андреа Рокеллі, у справі якого нацгвардійця Віталія Марківа було засуджено до 24 років в’язниці.

Про це йшлося під час зустрічі т.в.о. глави МЗС Єгора Божка з послом Італії у вівторок, передає “Європейська правда”.

Божок підкреслив, що МЗС повністю підтримує позицію МВС України щодо несправедливого рішення італійського суду.

Т.в.о. міністра назвав обвинувачення Марківа у загибелі італійського фоторепортера Рокеллі несправедливим та підкреслив, що справа перебуває на особистому контролі президента України.

Божок зауважив, що Україна розраховує на те, що італійська сторона зосередиться на всебічному і неупередженому розслідуванні обставин загибелі Рокеллі, зокрема, у рамках наступного апеляційного провадження.

“Вкотре підкреслювалося, що Україна готова надати Італії необхідну правову допомогу з метою доведення безпідставності обвинувачень, висунутих проти Віталія Марківа”, – повідомили в МЗС.

Посол Італії Давіде Ла Чечіліа зазначив, що до офіційної публікації вже ухваленого рішення суду не може коментувати цю справу, оскільки судова влада в Італії є незалежною.

Як писала “Новинарня“, попри наявність переконливих доказів у тому, що Марків ніяк не міг бути причетним до обстрілу, внаслідок якого загинули Роккеллі та його російський перекладач Андрій Миронов, суд засудив 29-річного нацгвардійця до 24 років ув’язнення.

Раніше італійська прокуратура поклала відповідальність за загибель Роккеллі також на позафракційного народного депутата України Богдана Матківського − колишнього командира підрозділу Нацгвардії, якому підпорядковувався Марків.

Під час завершального слова обвинувачення на засіданні суду 24 травня 20119 року прокурор Андреа Дзанончеллі подав до суду присяжних запит з’ясувати можливість відкриття судової справи проти нардепа.

Раніше адвокат Марківа, Раффаеле делла Валле, просив італійську сторону допитати як свідків народних депутатів України Матківського та Андрія Антонищака – координатора батальйону НГУ ім. генерала Сергія Кульчицького.

Після цього Антонищак приїздив до Мілана, де давав свідчення італійській прокуратурі.

Читайте також:
Справа Марківа: журналіст Бабченко розписав реальні подробиці загибелі італійського фотографа

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна