Нардеп від БПП дав італійській прокуратурі свідчення у справі нацгвардійця Марківа

 

Народний депутат від Блоку Порошенка Андрій Антонищак дав свідчення прокуратурі Мілана у справі нацгварійця Віталія Марківа, затриманого в Італії за обвинуваченням у вбивстві італійського журналіста Андреа Рокеллі на Донбасі 2014 року.

Про це повідомив у “Фейсбуці” сам Антонищак – координатор батальйону ім. генерала Сергія Кульчицького, в якому служить Марків.

“Після шестигодинного допиту в прокуратурі Мілана у справі Марківа”, – написав нардеп увечері в четвер, 3 серпня.

Інших подробиць Антонищак поки що не наводить.

Раніше адвокат нацгвардійця Раффаеле делла Валле просив італійську сторону допитати як свідків народних депутатів України Антонищака та Богдана Матківського. Захисник також вважає, що огляд місця загибелі Рокеллі під Слов’янськом (Донецька область) доведе слідству абсурдність звинувачень у причетності Марківа до вбивства.

Як повідомляла “Новинарня“, 30 червня поліція Італії заарештувала в аеропорту Болоньї 28-річного громадянина України Віталія Марківа за підозрою у причетності до вбивства італійського фотокореспондента Андреа Роккеллі 2014 року біля Слов’янська.

Старший сержант Марків є заступником командира взводу в батальйоні Національної гвардії України ім. генерала Кульчицького.

30-річний Андреа Роккеллі був учасником групи фоторепортерів Cesuralab.
Він загинув 24 травня 2014 року внаслідок мінометного обстрілу в селі Андріївка під Слов’янськом Донецької області разом із напарником-перекладачем, російським правозахисником Андрієм Мироновим.

Обставини події описував фотожурналіст Вільям Роглон з агентства Wostok Press, який теж перебував у місці обстрілу.

Українські військові заявляють, що Нацгвардія під час подій біля Слов’янська і гори Карачун не мала мінометів, а обстріл вели російсько-терористичні загони.

За даними ЗМІ, Марків має також громадянство Італії, в цій країні постійно живе його мати. Туди він полетів у відпустку.

Як заявив заступник генпрокурора України Євген Єнін, ГПУ звернулася до італійської влади з вимогою надати ґрунтовні докази вини Марківа або негайного звільнити його.
Генпрокуратура заявила, що буде забезпечувати захист законних інтересів Марківа в судовому процесі.

Про те, що Україна готова надати італійському суду всі документи у справі Марківа, заявив також міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Читайте також:
ЗМІ дізналися, хто заклав нацгвардійця Марківа в Італії

Італійське звинувачення нацгвардійця Марківа базується
на відео француза Роглона. Батько вбитого Рокеллі дав пояснення

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна