Генпродюсера NewsOne Голованова допитали в СБУ

 

Генпродюсера NewsOne Василя Голованова допитали в СБУ в рамках розслідування справи про державну зраду у зв’язку з наміром телеканалу провести телеміст з російським телеканалом “Росія 24”.

“Слідчі СБУ допитали Голованова в рамках доручення Генпрокуратури”, — повідомили в пресцентрі СБУ, передає “Укрінформ”.

Своєю чергою Голованов сам розповів про допит у СБУ, інформує сайт Newsone.

“Першою повісткою мене запрошували до Генеральної прокуратури. Друга повістка, яку я отримав наприкінці минулого тижня, мене запрошувала вже у Службу безпеки України. Тому сьогодні на допиті я був саме в СБУ”, — пояснив Голованов.

Він додав, що під час розмови підписав документ про нерозголошення інформації.

Крім того, Голованов уточнив, що ведучу телеканалу NewsOne Олену Кирик теж викликають в СБУ на допит.

Як інформувала “Новинарня“, на 18:00 12 липня було призначено телеміст “Надо поговорить” між каналами NewsOne, який контролює кум Путіна Віктор Медведчук, і фінансованим Кремлем каналом країни-агресора “Россия 24”, де працює пропагандист Дмитро Кисельов.

Заяву з цього приводу видав президент Володимир Зеленський, який назвав телеміст провокацією двох політичних таборів в Україні.

Секретар РНБО Олександр Данилюк також назвав телеміст провокацією.

Служба безпеки України заявила про необхідність скликати позачергове засідання Ради національної безпеки та оборони України та запровадити санкції проти юридичних осіб, що здійснюють мовлення під логотипами телеканалів NewsOne та “112 Україна”.

Генеральна прокуратура зареєструвала провадження про замах на скоєння державної зради через пропозицію українського телеканалу NewsOne влаштувати телеміст “Надо поговорить” з російським пропагандистським каналом “Россия 24”.

Згодом телеканал NewsOne заявив про скасування телемоста “Надо поговорить” з каналом “Россия 24”.

Читайте також:
Нацрада не може забрати у NewsOne ліцензію за розпалювання ворожнечі, – Костинський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна