Перестановки в ЗСУ: новий начальник Генштабу розповів про свої кадрові рішення

 

Начальник Генштабу – головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак розповів про сім ініційованих ним призначень у ГШ після вступу на посаду в травні.

Про це генерал-лейтенант Хомчак поінформував у великому інтерв’юНовинарні“, що вийшло друком 10 липня.

“Так, я вже призначив першого заступника начальника Генерального штабу генерала-лейтенанта Сергія Корнійчука“, – сказав він.

Як відомо, генералу Корнійчуку 53 роки, він закінчив Хмельницьке артилерійське училище, як і Хомчак, служив у групі радянських військ у Німеччині. Командував 11-ї артилерійською бригадою ЗСУ, у 2014-2015 роках був начальником Озброєння ЗСУ, потім – першим заступником головного інспектора Міноборони, яким був Хомчак. Генеральські звання Корнійчук отримав під час війни.

“Також призначений начальник Головного оперативного управління − це генерал-лейтенант Віктор Бокій. Полковник Олексій Таран призначений начальником Головного управління підготовки ЗСУ. Відбулося призначення генерал-лейтенанта Артура Артеменка на посаду керівника Об’єднаного оперативного штабу, він досвідчений офіцер, який свого часу був начальником Штабу Повітряних сил, керував кадрами у ГШ. Генерал-майор Ігор Лисенко призначений начальником Головного управління персоналу, генерал-майор Ігор Палагнюк − командувачем військ Оперативного командування “Південь”. Генерал-лейтенант Олег Вишнівський призначений командувачем Сил логістики – це нова структура, яку ми почали формувати згідно зі стандартами країн-партнерів”, – сказав начальник Генштабу.

Як відомо, Артеменко раніше був заступником НГШ Муженка – начальником управління персоналу. Вишнівський – командував ОК “Південь”. Палагнюк – колишній перший заступник командувача ОК “Схід”. Лисенко – колишній інспектор Головної інспекції Міністерства оборони. Таран був в.о. начальника управління бойової підготовки.

Із посади в. о. першого заступника начальника Генштабу відтак знятий Віктор Назаров. Залишається на посаді замНГШ Ігор Колесник.

Відповідаючи на запитання, чи плануються “ліфти” для бойових комбригів 2014-2015 років, як це анонсував новий президент, Руслан Хомчак сказав: “Комбриги 2014-2015 років уже генерали. Хто заслужив. Генерали Залужний, Мікац, Шаптала, Осипчук, Ніколюк, Грищенко, Ковальчук, Забродський, Содоль − це все комбриги тих років. Уже є [серед них] такі люди, що я готовий далі призначати, але їм потрібно ще здобути досвіду трохи”.

“Бо “ліфт”, який виштовхує нагору − це не завжди добре, особливо у війську. Чому? Бо якщо ти десь “проскочив” якусь посаду і не розібрався прискіпливо у своїх обов’язках, заскочив вище, а посада, час та обов’язки не дають можливості з’ясувати неточності посадові – то це не надто добре”, – додав НГШ.

За словами Хомчака, про своє можливе призначення на посаду головнокомандувача він дізнався вже після першої зустрічі з Володимиром Зеленським, “у проміжку часу після його перемоги в другому турі за декілька днів до інавгурації”.

“Знаю, що розглядали на посаду начальника Генерального штабу чимало кандидатів: від майора до генералів. Команда президента дуже демократично підійшла до цього процесу, але довіра надана мені”, – зауважив Руслан Хомчак.

Читайте також:
Зеленський зустрівся з Хомчаком. Планували реформи в ЗСУ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна