Зеленський зустрівся з Хомчаком. Планували реформи в ЗСУ

 

Президент Володимир Зеленський заявив, що з 2020 року в Україні розпочнеться впровадження стандартів та процедур НАТО у діяльності Збройних сил і наразі необхідно підвищити престиж військової служби та зарплати військовослужбовцям.

Про це він сказав у середу, 26 червня, під час зустрічі з головнокомандувачем ЗСУ Русланом Хомчаком, передає пресслужба глави держави.

Зазначається, що президент розглянув та узгодив документи, якими встановлено порядок застосування Збройних сил та інших складових сил оборони.

Зокрема, щодо стратегічних цілей, завдань і складу ЗСУ, їхню потребу в озброєнні та військовій техніці, матеріально-технічних засобах, фінансових та інших ресурсах, необхідних для виконання завдань.

Зеленський наголосив на необхідності реформування Збройних сил та нагадав, що з 2020 року в Україні має розпочатися впровадження стандартів та процедур НАТО у діяльності ЗСУ, передусім у підготовці військ.

“Ця робота не повинна бути імітацією, а стати реальними кроками реформування української армії відповідно до стандартів Північноатлантичного альянсу. При цьому ми повинні пам’ятати, що основною цінністю є людина”, – сказав він.

За його словами, необхідно підвищити престиж військової служби та створити для цього всі умови, а головним при цьому є своєчасні і високі зарплати, забезпечення житлом і соціальною підтримкою військовослужбовців.

Також він зазначив, що у зоні проведення ООС необхідно забезпечити належні умови життєдіяльності особового складу всіх складових сектору безпеки та оборони, що беруть участь в операції.

Як інформувала “Новинарня“, Пристайко кілька годин консультував Зеленського щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

Читайте також:
“Йде процес”. Кількість військових частин ЗСУ зведуть до оптимальної кількості, – Хомчак

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна