“Йде процес”. Кількість військових частин ЗСУ зведуть до оптимальної кількості, – Хомчак

 

У Генштабі уже працюють відповідні структури для того, щоби привести чисельність, штати військових частин до оптимальної кількості, яка повинна бути.

Про це заявив начальник Генштабу ЗСУ Руслан Хомчак, передає “Радіо Свобода”.

“Я вже віддав відповідні вказівки, працюють відповідні структури для того, щоб привести чисельність, штати військових частин до оптимальної кількості, яка повинна бути. Звичайно, не знижуючи боєздатність, не знижуючи готовність до відповіді на ті загрози і виклики, які стоять перед державою”, – сказав начальник Генштабу.

Водночас він наголосив, що про скорочення кількості військових частин наразі не йдеться.

“Я підняв проблему, поставив завдання вивчити її, доповісти мені пропозиції, як треба зробити. Чи це за рахунок того, щоби штат військової частини уніфікувати, зробити більш оптимальним. Сьогодні не стоїть такого, що я сказав: скоротити військові частини. Якщо їх розгортали, значить, це було викликано якимись розрахунками. Тому зараз це питання обґрунтовується, вивчається. Це йде процес”, – зазначив Хомчак.

Як повідомляла “Новинарня“, нещодавно президент Володимир Зеленський звільнив Віктора Муженка з посади начальника Генерального штабу України та призначив Головнокомандувачем ЗСУ Руслана Хомчака.

Читайте також:
Міністр оборони Полторак поставив завдання новому начальнику Генштабу Хомчаку. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна