Україна вперше скерувала в США запит для купівлі військового обладнання

доповнено

Тимчасовий повірений у справах США Вільям Тейлор повідомив, що Україна вперше звернулась до Сполучених Штатів із запитом для придбання військового обладнання.

Про це інформують на сторінці Посольств США в Україні у Twitter.

Тейлор повідомив, що Україна вперше звертається із запитом про придбання військового обладнання через програму Міністерства оборони США.

“Ми розпочинаємо процес перегляду цього запиту”, — заявив Тейлор.

Він також додав, що Сполучені Штати непохитно стоять на позиції підтримки суверенітету, територіальної цілісності України та реформування її оборонного сектору.

ДОПОВНЕНО. Пізніше в ефірі програми “Голосу Америки” “ЧасTime” посол України в США Валерій Чалий зазначив, що йдеться про зразки озброєння, яких не було на озброєнні України, і це дозволить вийти на новий якісний рівень українському війську.

Він не назвав конкретних позицій щодо специфікації закупівлі, але найближчим часом анонсував появу рішень Конгресу США щодо тих чи інших закупівель для України.

За словами Чалого, ці закупівлі стануть новим етапом у підтримці Сполученими Штатами нашої держави.

Раніше з’являлася інформація щодо переговорів України з приводу закупівлі американських систем протиповітряної оборони. Крім того, згідно з проектом Концепції розвитку Повітряних сил ЗСУ, на середньострокову перспективу розглядають можливість закупівлі американських винищувачів, передає Український мілітарний портал.

Читайте також:
В Україну вперше доставили нафту зі США

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна