В Україну вперше доставили нафту зі США

 

До Одеси вперше в історії України доставили партію нафти  зі Сполучених Штатів Америки.

Про це повідомляє пресслужба адміністрації Одеського морського порту.

Зазначається, що 7:20 ранку 6 липня до причалу №2Н Одеського порту прибув танкер Wisdom Venture, який йшов під прапором Гонконгу. Він доставив із США 75 тисяч тонн нафти.

Партію нафти закупила ПАТ “Укртатнафта” для переробки на потужностях Кременчуцького нафтопереробного заводу. Сировину планується відправити на Кременчуцький НПЗ нафтопроводом “Одеса-Кременчук”.

“Новому вантажопотоку зі США буде надано якісний сервіс по перевалці. Нафторайон порту являє собою великий універсальний термінал пропускною здатністю до 25 млн тонн на рік і оснащений обладнанням для роботи практично з усіма видами нафтоналивних вантажів”, —  зазначив начальник Одеського порту Ігор Ткачук.

В адміністрації Одеського морського порту також заявили, що наступний танкер з нафтою може прибути до Одеси вже в серпні цього року.

Читайте також:
Укрнафта виграла міжнародний суд і стягне з Росії понад $44 млн. за втрачені у Криму активи

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.