У Тбілісі під парламентом влаштували рок-концерт “Ні – російській окупації”

 

4 липня перед будівлею грузинського парламенту у столиці молодь влаштувала концерт із девізом “Ні — російській окупації”.

Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

Молодь вимагала відставки міністра внутрішніх справ Георгія Гахарії.

Зокрема на концерті прозвучала пісня про те, що Грузія ніколи не здасться ворогові, “не здасться росіянину”, у виконанні дружини експрезидента Грузії Георгія Маргвелашвілі — Маки Чичуа і колишнього секретаря РНБО Грузії Давида Раквіашвілі.

Ведучі назвали присутнім рахунок у банку, на який охочі можуть перерахувати гроші на організаційні потреби акції.

Організатори планують у суботу, 6 липня, провести ходу в Тбілісі з вимогою відставки міністра внутрішніх справ.

Як інформувала “Новинарня“, 20 червня до будинку парламенту Грузії вийшло понад п’ять тисяч протестувальників. Вони вимагали відставки голови парламенту Грузії Іраклія Кобахідзе, глави Служби Держбезпеки Вахтанга Гомелаурі та міністра внутрішніх справ Георгія Гахарія, а також виступили проти російської окупації.

Приводом для протестів став візит у Тбілісі російської делегації на чолі з депутатом Держдуми РФ, членом партії КПРФ Сергієм Гавриловим. Делегація приїхала на засідання Міжпарламентської асамблеї православ’я, яке проходило в стінах парламенту. Гаврилов, який є президентом МАП, відкрив засідання, сидячи в кріслі спікера парламенту Грузії.

Влада відмовилася виконати вимоги протестувальників, і ввечері в четвер, 20 червня, учасники мітингу спробували прорватися в будинок парламенту. Між демонстрантами і поліцією почалися зіткнення. Для розгону демонстрації поліція застосувала гумові кулі і сльозогінний газ. Після першої спроби розгону протестувальники знову повернулися до парламенту, зіткнення з поліцейськими продовжилися на сходинках ганку парламенту. Ближче до ночі для розгону поліція застосувала водомети і світло-шумові гранати.

Читайте також:
У Грузії російські парламентарі напали на українського нардепа Єленського

Кінотеатри Грузії зупинили покази фільмів російською мовою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна