На Полтавщині судитимуть комвзводу Нацгвардії, який побив солдата до розриву селезінки

 

Державне бюро розслідувань завершило розслідування відносно командира взводу, контрактника однієї з військових частин Нацгвардії, який наніс тілесні ушкодження двом солдатам на Полтавщині.

Про це у вівторок, 2 липня, інформує пресцентр ДБР.

Як повідомляють у бюро, в березні цього року командир взводу, будучи керівником польових занять на військовому полігоні, розташованому у Полтавському районі, через невдоволення діями своїх підлеглих військовослужбовців наніс по одному удару кулаком у область грудної клітини двом солдатам.

“Згодом, цього ж дня, одному з раніше побитих солдатів командир наніс удар в ліву частину тулуба вже ногою, чим спричинив солдату тілесні ушкодження у вигляді травми живота з розривом селезінки та внутрішньочеревною кровотечею. Травмований орган довелося видаляти хірургічним втручанням”, – повідомили в ДБР.

Там додали, що, згідно висновків судово-медичної експертизи, ці травми кваліфікуються як тяжкі тілесні ушкодження.

За результатами досудового розслідування до суду скеровано обвинувальний акт щодо командира взводу у застосуванні нестатутних засобів впливу щодо підлеглого, якщо ці дії заподіяли істотну шкоду, а також застосування насильства щодо підлеглого, що спричинили тяжкі наслідки, вчинені в умовах особливого періоду, крім воєнного стану (ч. 4 ст. 426-1 Кримінального кодексу України).

Військовослужбовцю обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

У разі доведення вини, командиру взводу загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років.

Читайте також:
Газманов на випускному українських офіцерів: Нацгвардія почала розслідування

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна