Nord Stream 2: росіяни відкликали заявку за маршрутом на південь від данського острова

 

Оператор газопроводу “Північний потік-2” компанія Nord Stream 2 відкликала заявку на маршрут у територіальних водах Данії на південь від острова Борнгольм.

Про це йдеться в заяві, оприлюдненій на сайті компанії 28 червня.

Офіційний лист з цього приводу передано в Данське енергетичне агентство (ДЕА).

“Цей крок був необхідний, адже більш як за два роки з моменту подачі цієї заявки колишній уряд Данії ніяк не продемонстрував, що рішення буде прийнято”, – пояснив Маттіас Варніг, виконавчий директор Nord Stream 2.

Водночас компанія зберегла заявку для отримання дозволу за маршрутом на північний захід від острова Борнгольм, а також заявку на південний схід від острова, вирішивши “сконцентруватися на даних варіантах”.

Королівство Данія залишається єдиною країною, яка не погодила проходження російського газогону “Північний потік-2” через Балтійське море до Німеччини.
У 2017 році Данія ухвалила закон, який дозволяє блокувати “Північний потік-2”. Відтоді країна не дає дозволу на будівництво газопроводу, який підвищує залежність ЄС від російського газу і зменшує чи знищує роль України як транзитної держави.
У травні Данське енергетичне агентство представило на розгляд громадськості звіт щодо оцінки впливу на навколишнє середовище маршруту газопроводу “Північний потік-2” на південний схід від острова Борнгольм, розташованого далеко на схід від основної частини Королівства Данія.
У червні голова правління “Газпрому” Олексій Міллер підтвердив наміри завершити будівництво другого “Північного потоку” до кінця 2019 року.

Читайте також:
Санкції США “Північний потік-2” вже не спинять, – глава МЗС ФРН

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна