Зеленський звільнив Богдана з АП… і призначив в ОП. Інших так само

 

Президент України Володимир Зеленський своїм указом №436/2019 від 25 червня затвердив Положення про Офіс Президента України. Відповідний документ оприлюднено на президентському сайті.
Також глава держави видав майже два десятки кадрових указів, якими його оточення звільнене з одних посад і призначене знову на ті самі перейменовані посади.

Відповідно до п. 3 указу №436/2019, основними завданнями офісу президента (ОП) є “організаційне, правове, консультативне, інформаційне, експертно-аналітичне та інше забезпечення здійснення Президентом України визначених Конституцією України повноважень”.

Тоді як, відповідно до п. 3 указу від 2 квітня 2010 року, основними завдання адміністрації президента (АП) було так само “організаційне, правове, консультативне, інформаційне, експертно-аналітичне та інше забезпечення здійснення Президентом України визначених Конституцією України повноважень”.

Положення про ОП містять перелік функцій, які також майже не відрізняються від завдань “старої” АП.

Першим із серії кадрових указів 25 червня президент звільнив Андрія Богдана з посади глави АП та призначив його керівником офісу президента.
Варто зазначити, що у законі про очищення влади (люстрацію) передбачена пряма заборона на обіймання чиновниками часів Януковича, яким є Богдан, посади глави АП. Тоді як посада “керівника офісу президента” – не згадується. Тож мотивом цих дій Зеленського називають виведення Богдана із зони дії люстраційного законодавства.

Також Сергія Трофімова звільнено з посади першого заступника АП та призначено першим заступником керівника ОП.

Крім того, глава держави звільнив Олексія Гончарука, Юрія Костюка, Вадима Пристайка, Руслана Рябошапки та Кирила Тимошенка з посад заступників глави адміністрації президента та призначив їх заступниками керівника офісу президента.
Олексія Дніпрова звільнено з посади керівника апарату АП та призначено керівником апарату Офісу президента.

Насамкінець Зеленський звільнив Руслана Стефанчука з посади радника президента України – представника президента у Верховній Раді та призначив представником президента у Верховній Раді.

Нагадаємо, Володимир Зеленський указом від 20 червня перейменував адміністрацію президента в офіс президента. Його заплановано перенести з вулиці Банкової в Український дім на Європейській площі.
Раніше в червні Зеленський розширив кадрову структуру адміністрації президента.

Читайте також:
АП переїде в Український дім. КОНЦЕПЦІЯ ОФІСУ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.