Зеленський указом створив Офіс президента

 

Своїм указом президент Володимир Зеленський створив Офіс президента України, який має замінити президентську адміністрацію. У рамках органу буде створена низка департаментів та директоратів.

Відповідний указ президент видав у четвер, 20 червня.

Як зазначається в документі, Офіс президента України є постійно діючим допоміжним органом, основним завданням якого є організаційне, правове, консультативне, інформаційне, експертно-аналітичне та інше забезпечення здійснення президентом України визначених конституцією України повноважень.

Новостворений орган очолить керівник Офісу президента Україна.

До структури Офісу президента увійдуть, серед інших, речник президента України, керівник апарату, помічники і радники президента. Помічники і радники президента України призначаються на посади та звільняються з посад президентом України, який безпосередньо координує їх діяльність.

Також до структури Офісу належатиме низка департаментів, а також директоратів: з питань зовнішньої політики, національної безпеки та оборони, правової політики, юстиції та правоохоронної діяльності, економічної політики, регіональної політики та децентралізації, внутрішньої та гуманітарної політики та інформаційної політики.

Працівники адміністрації президента України, згідно з указом, мають продовжувати виконувати покладені на них посадові обов’язки до припинення в установленому порядку трудових відносин з ними. Указ набуває чинності з дня його опублікування.

Також Зеленський створив комісію з реорганізації АП, визначивши головою цієї комісії заступника керівника апарату Адміністрації – керівника Головного департаменту документального забезпечення Ігоря Стасенка.

Читайте також:
АП переїде в Український дім. КОНЦЕПЦІЯ ОФІСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна