“Згинь, нечисть”: Геращенко процитувала Парубія пропагандистці Скабєєвій в ПАРЄ

 

Українська делегація оскаржила повноваження РФ у ПАРЄ, слухання має відбутися у четвер, 27 червня.

Про це у вівторок, 25 червня, повідомила перший віце-спікер Верховної Ради та член української делегації в ПАРЄ Ірина Геращенко та додала, що при зустрічі з російськими пропагандистами довелося цитувати спікера ВРУ Андрія Парубія.

За словами Геращенко, це сталося після того, як українська делегація вирішила покинути залу Асамблеї.

“Ми на камери сказали росіянам, що вони вбивці. А їх подружці Скабєєвій не могла не процитувати Парубія:  “Згинь, нечисть”, – написала Геращенко у соцмережі.

 Як відомо, під час розгляду законопроекту про зміну релігійними громадами підлеглості 17 січня, 2019 року між спікером Верховної Ради Андрієм Парубієм та головою фракції “Опозиційний блок” Вадимом Новинським стався конфлікт. Новинський піднявся до Парубія у президію та вимагав зняти документ із розгляду. Спікер відреагував емоційно: “Відійди від мене, нечисть!”.

Як інформувала “Новинарня“, в ніч на вівторок, 25 червня, Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію про зміну санкційного механізму, в якій запросила Росію повернутися до роботи в ПАРЄ без обмежень права голосу без виконання будь-яких вимог.

Колишній президент України Петро Порошенко відреагував на рішення ПАРЄ щодо скасування режиму санкцій відносно Російської Федерації.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров закликає скликати загальнонаціональні збори на майдані Незалежності в Києві в День Конституції через рішення ПАРЄ ускладнити процедуру застосування санкцій, зокрема, стосовно Росії.

Президент УкраїниВолодимир Зеленський заявив, що розчарований ухваленням резолюції ПАРЄ, яка відкрила шлях для повернення російської делегації.

Читайте також:
“На знак протесту”. Українська делегація залишила залу засідань ПАРЄ, надворі – пікет

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна