Парубій пояснив, чому назвав нардепа Новинського “нечистю”

 

Під час розгляду законопроекту про зміну релігійними громадами підлеглості у четвер, 17 січня, між спікером Верховної Ради Андрієм Парубієм та головою фракції “Опозиційний блок” Вадимом Новинським стався конфлікт.

Новинський піднявся до Парубія у президію та вимагав зняти документ із розгляду.

Спікер відреагував емоційно: “Відійди від мене, нечисть!”.

Згодом спікер ВР сказав, що кожен із депутатів може вільно підійти до нього у президію. Проте “коли хтось хоче фізично повпливати або кричить, або намагається вимкнути мікрофон — це зловживання тими демократичними методами, за допомогою яких він управляє парламентом”.

“Тому я був змушений зробити зауваження депутату Новинському, попросити його відійти та не перешкоджати моїй діяльності, не провокувати на конфлікт, бо це може мати неприємні наслідки. Я емоційно вжив саме ті слова, які ефективно змогли забезпечити роботу голові ВР та усьому парламенту”, — зазначив Андрій Парубій.

Читайте також:
Парубій нагородив пластунів почесною грамотою Верховної Ради України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.