Спецназівця ГРУ РФ Белянкіна, який воював на Донбасі, зарізали в Підмосков’ї

 

Єфрейтор 24-ї бригади спецназу ГРУ РФ із Новосибірська Нікіта Белянкін, якого на початку червня зарізали в масовій бійці з вірменами в Підмосков’ї, у 2016 році брав участь в боях на Донбасі.

Такі подробиці з життя ГРУшника з’ясували українські журналісти.

24-річний Бєлянкін загинув через кілька місяців після завершення чотирирічного контракту з бригадою спецназу Головного управління ГШ ЗС РФ (колишнє ГРУ з Новосибірська.

“Виявляється, Белянкін брав участь в боях на Донбасі – а конкретно в Зайцевому та під Авдіївкою, на” промзоні “. Чергове свідчення, що у війні на Донбасі РФ досі широко застосовує “відпускників” – а простіше кажучи, кадрові підрозділи військовослужбовців, що діють під виглядом “ополченців” “, – пише журналіст Юрій Бутусов, посилаючись на зізначння в соцмережах товаришів Белянкіна.

Допис з інформацією про те, що Белянкін воював на Донбасі, написав під псевдонімом “Владлен Татарський” реальний бойовик Максим Фомін із 4-ї мотострілецької бригади 2-го армійського корпусу ЗС РФ на Донбасі.

“Ну що сказати – найманець, який повернувся в РФ витрачати свою підвищену премію за війну проти України і народу Сирії, поніс заслужену кару у себе вдома, туди йому й дорога. Ось ця бійка в підмосковному селі і є “громадянським конфліктом “. А гроші найманець отримував за окупацію України і тероризм. Ну, тепер-то Микита в усьому розібрався “, – підсумував Бутусов.

Підозрюваних у вбивстві Белянкіна російський суд арештував. Про це знімали сюжет російські ЗМІ.

Жоден із підозрюваних вину не визнав.

Читайте також:
Слідом за Нідерландами: США висунули звинувачення сімом кібер-ГРУшникам РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.