ЦВК не включить Єфремова до списку “Опоблоку”

 

“Опозиційний блок” не може включити до свого виборчого списку на виборах колишнього “регіонала” Олександра Єфремова.

Про це журналістам повідомив заступник голови Центрвиборчкому Євген Радченко, передає “Радіо Свобода”.

За його словами, закон про вибори не дозволяє включати нових кандидатів після відповідної встановленої дати – у даному випадку це 10 червня.

Нагадаємо, позафракційний депутат Євген Мураєв 15 червня заявив, нібито колишнього голову фракції Партії регіонів Олександра Єфремова, який перебуває під арештом, включили до списку “Опоблоку” замість Володимира Пилипенка.

Як повідомляла “Новинарня“, колишнього голову фракції Партії регіонів у ВР Олександра Єфремова затримали 30 липня 2016 року за підозрою у причетності до створення та діяльності угруповання “ЛНР”, дій із метою зміни меж території України та заволодіння майном “Луганськвугілля”. Також екс-“регіонала” звинувачують у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України).
Сам Єфремов усі звинувачення на свою адресу відкидає.

4 січня 2017 року Генеральна прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно Єфремова.

13 січня 2017 року Єфремова з Києва конвоювали до Старобільська, де він досі перебуває під арештом у СІЗО (суд щоразу продовжує такий запобіжний захід на два місяці).

1 квітня 2017 року Генеральна прокуратура закрила одне з трьох кримінальних проваджень щодо Єфремова – з приводу розпалювання ворожнечі, а суд виніс рішення про повернення йому застави в сумі 60 900 грн.
Тоді начальник управління спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк повідомив: “Справа стосувалася публічних виступів Єфремова у період лютого – квітня 2014 року. За результатами розслідування, саме за фактом розпалювання міжнаціональної ненависті, її закрито. За висновками експертизи, саме такого різновиду злочину в цьому немає. Але ці заяви перевіряються у загальному контексті розслідування великої справи щодо сепаратизму. Їм ще дадуть оцінку”.

Щодо Єфремова було порушено ще два провадження – про зловживання службовим становищем і прийняття диктаторських законів ВР 16 січня 2014 року, а також про вплив на тендерні процедури вугледобувної промисловості у Луганській області.

У 1998-2005 роках Єфремов очолював Луганську ОДА.

Поточні рейтинги “Опоблоку” (фракція Вадима Новинського) не передбачають потрапляння цієї партії в Верховну Раду на дострокових виборах у липні 2019 року.

Читайте також:
Справа Єфремова: суд аналізував виступ екс-регіонала в Держдумі РФ, він зголоднів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна