Соціологи оприлюднили свіжий рейтинг партій перед виборами

 

Якби дострокові парламентські вибори відбувалися в Україні в найближчу неділю, у голосуванні готові були би взяти участь близько 84% громадян.

Про це свідчать результати опитування Соціологічної групи “Рейтинг”, проведеного 6-9 червня. За даними опитування, у Верховну раду проходять п’ять партій.

Партію Володимира Зеленського “Слуга народу” готові підтримати 47,5% тих, хто має намір голосувати і визначився з вибором. Партія “Опозиційна платформа” може отримати 10,4% голосів, “Європейська солідарність” — 7,9%, “Батьківщина” — 7,5%, партія Святослава Вакарчука “Голос” — 6,4%, а це вище, ніж на початок червня (5,6%), проте в межах похибки.

Крім того, рейтинг партії “Сила і честь” Ігоря Смєшка — 4,3%, “Радикальної партії Олега Ляшка” — 2,5%, “Громадянської позиції” Анатолія Гриценка — 2,4%.

Рейтинг інших партій складає менше 2%.

Опитування було проведено Соціологічною групою “Рейтинг” 6-9 червня 2019 року серед 2000 респондентів по всій Україні за винятком окупованих Росією територій. Похибка вибірки — 2,2%.

Читайте також:
Соціологи розповіли, скільки відсотків українців бачить Україну в ЄС та НАТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.