Олександр Єфремов проведе в СІЗО ще два місяці

 

Старобільський районний суд Луганської області продовжив запобіжний захід у виді тримання під вартою обвинуваченому Олександру Єфремову.

Про це в середу, 24 квітня, інформує речниця Генпрокурора Лариса Сарган у FB.

Запобіжний захід продовжили ще на два місяці – до 22 червня 2019 року включно.

Відзначимо, що обвинувальний акт у кримінальному провадженні відносно екс-голови фракції Партії регіонів Олександра Єфремова до суду скерували ще 4 січня 2017 року.

Йому інкримінували, зокрема, такі злочини:

  • організація захоплення будівлі Луганської ОДА (ч. 3 ст. 27, ст. 341 КК України);
  • пособництво в захопленні будівлі управління СБУ в Луганській області (ч. 5 ст. 27, ст. 341 КК України);
  • вчинення умисних дій з метою зміни меж території та держкордону України за попередньою змовою групою осіб, які призвели до тяжких наслідків (ч. 3 ст. 110 КК України);
  • організаційне та інше сприяння створенню та діяльності терористичної організації “Луганська народна республіка” (ч. 1 ст. 258-3 КК України);
  • державна зрада (наданні іноземній організації та її представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України) (ч. 1 ст. 111 КК України).

Сам Єфремов усі звинувачення на свою адресу відкидає.

Як інформувала “Новинарня“, Олександра Єфремова затримали 30 липня 2016 року за підозрою у причетності до створення угруповання “ЛНР”, дій із метою зміни меж території України та заволодіння майном “Луганськвугілля”.

Читайте також:
Справа Єфремова: суд аналізував виступ екс-регіонала в Держдумі РФ, він зголоднів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна