У Франції за корупцію затримали екс-президента УЄФА Мішеля Платіні

 

У західному передмісті столиці Франції у вівторок, 18 червня, затримали колишнього президента УЄФА Мішеля Платіні в рамках розслідування про корупцію при відборі країни-господаря на Чемпіонат світу в 2022 році.

Про це пише британське видання The Independent.

Платіні доставили до відділення Антикорупційного управління судової поліції. Однак поки невідомо, чи триматимуть його під вартою.

Катар був обраний “господарем” Кубка світу ще в 2010 році, проте це рішення викликало суперечки щодо його законності. У ФІФА поставили під сумніви законність заявки цієї країни.

Колишній віце-президент ФІФА Джек Ворнер заявляв, що Катар нібито купив собі право на проведення чемпіонату, а пізніше низка футбольних чиновників звинуватили представників Катару в підкупі голосів на користь своєї заявки.

Повідомлялося про суму у 880 мільйонів доларів. При цьому розслідування Міжнародної федерації футболу не підтвердило факт підкупу. Також його виправдала швейцарська прокуратура

63-річний Мішель Платіні був президентом УЄФА з січня 2007 року.

У 2016 році Платіні пішов у відставку після того, як його відсторонили від футболу на шість років. Пізніше спортивний арбітраж зменшив термін цієї дискваліфікації до чотирьох років.

Читайте також:
Мундіаль, куплений Росією. У Брюсселі презентували фільм про корупцію в ФІФА. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна