Мундіаль, куплений Росією. У Брюсселі презентували фільм про корупцію в ФІФА. ВІДЕО

 

У Брюсселі відбулася презентація документального розслідування про корупцію у Міжнародній федерації футболу (ФІФА), що дозволила проведення чемпіонату світу 2018 року в Росії.

Як повідомляє 10 липня “Укрінформ”, фільм “Один ЧС, одна війна, а скільки корупції?” зняв британський журналіст-розслідувач Тім Вайт.

“Нині в Україні триває війна. Очевидно, що всі у світі розуміють, хто є агресором. І ця країна проводить Кубок світу. Як на мене, рішення надати Росії право провести чемпіонат світу з футболу очевидно було корупційним. Це нині розслідується. І саме про це мій фільм”, – розповів автор стрічки.

Вайт зауважив, що добре пам’ятає, як Захід запровадив санкції проти колишнього СРСР та бойкотував московські Олімпійські ігри 1980 року у відповідь на введення радянського військового контингенту до Афганістану.

“Щодо Росії цього зроблено не було. ФІФА мала відкликати Кубок світу з цієї країни”, – переконаний журналіст.

Тім Вайт припустив, що якби такі великі футбольні й економічно розвинуті країни, які замовляють телетрансляції, – як Іспанія, Велика Британія, Німеччина, Італія, Нідерланди та інші, – натиснули на ФІФА, то організатор чемпіонату ухвалив би інше рішення щодо господаря ЧС-2018.


Як відомо, напередодні відкриття Конгресу ФІФА у травні 2015 року та запланових на ньому чергових виборів президента ФІФА в Цюриху, в рамках розслідування прокуратури Швейцарії, та за запитом Міністерства юстиції США, були заарештовані сім вищих посадовців ФІФА. Ще два чиновники ФІФА і п’ять пов’язаних із ними бізнесменів були заарештовані в Америці – загалом 14 осіб, яким були висунуті офіційні звинувачення в корупції, вимаганні, шахрайстві та відмиванні грошей. Серед них – два віце-президента ФІФА.

Через корупційні сканадали втратили свої посади президент ФІФА Йозеф Блаттер та президент УЄФА Мішель Платіні.

Англія була одним із конкурентів Росії в боротьбі за право приймати мундіаль-2018.

Читайте також:
Український художник зробив правдиві плакати до ЧС-2018 у Росії

“Як зустріч однокласників”. Сотні тисяч українських ФБ-користувачів
знищили рейтинг ФІФА

“ФІФА, яка прогнулася перед Росією –
це відображення сучасної Європи”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна