“Не лише медаль ФСБ”. У нового голови СЗР Бухарєва знайшли ознаки незаконного збагачення і дружбу з “Кварталом”

 

Новий голова Служби зовнішньої розвідки Владислав Бухарєв, призначений на цю посаду президентом Зеленським 11 червня, раніше неодноразово організовував виступи “Кварталу 95” у своєму мажоритарному окрузі (Великописарівський, Лебединський, Охтирський, Тростянецький райони Сумської області).

Повідомлення про безплатні концерти збереглися як на сторінках місцевих ЗМІ, так і на сайті партії “Батьківщина”, яку Бухарєв представляв у парламенті, повідомляє “Українська правда”.

Інші члени родини Бухарєва теж знайомі з “кварталівцями”. Дружина Бухарєва Олена у 2013 році організовувала в київській гімназії, де викладає російську мову та світову літературу, концерт до річниці співака Володимира Висоцького, і в ньому брав участь “95-й квартал”.

Крім того, дружина Бухарєва була “ідейним натхненником” дитячого благодійного спектаклю “Той самий Андерсон”, який у 2015 році показали учні тієї ж гімназії разом з івент-агенством “Кварталу” Gagarin’s Brothers. Спектакль показували в Сумах.

Юлія і Олена Бухарєви з кварталівцем “Юзіком” – Юрієм Корявченковим

Дочка новопризначеного “розвідника” Юлія Бухарєва – молода співачка, яка часто бере участь в організованих батьком концертах. У Facеbook Юлія та Олена публікували фото з “кварталівцями”.

Також вони фотографувалися із Володимиром Зеленським після його перемоги на виборах президента.

Журналісти також звертають увагу на те, що статки Бухарєва, не виключено, можуть свідчити про його незаконне збагачення на держслужбі. Він із 1987 року постійно служить і працює в державному секторі: у 1992-2007 рр. – служба в СБУ; 2007-2010 рр. – перший заступник голови Державної податкової адміністрації України — начальник податкової міліції; березень-липень 2014 – перший заступник голови СБУ — начальник Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю.

Минулого року генерал-лейтенант Бухарєв задекларував заробив 395 тисяч гривень заробітку. Його дружина декларує лише заробітну плату зі столичної Слов’янської гімназії – 91 тис. грн. на рік.

При цьому родина володіє будинком на 701 кв. метр і кількома ділянками сумарно на 3 тис. кв. метрів у Київській області.




Подружжя декларує елітні годинники, 409 тисяч доларів і 88 тисяч євро заощаджень. Дружина має нерухомість в окупованому Криму – квартиру, паркомісце і земельну ділянку.
Крім того, минулого року Бухарєв зробив дочці-студентці подарунок на 15,5 млн грн – імовірно, йдеться про столичну квартиру площею 219 кв. метрів, власницею якої стала дівчина.

Юлія Бухарєва з минулого року також володіє квартирою і паркомісцем у Київській області. Цю нерухомість вартістю 14 млн грн їй подарував громадянин України Коротєєв Олександр Петрович.

При цьому, як повідомляє “Центр протидії корупції”, Владислав Бухарєв у кріслі нардепа неодноразово не голосував за зняття недоторканності з одіозних колег, зокрема, за дозвіл на арешт депутатів Борислава Розенблата, Максима Полякова і Олександра Онищенка, за зняття імунітету з Олександра Вілкула, Сергія Дунаєва, Євгена Дейдея та Станіслава Березкіна, за притягнення до кримінальної відповідальності з Андрія Лозового.

Як відомо, у 2014 році, балотуючись до Верховної Ради на Сумщині, Бухарєв серед своїх нагород вказав медаль ФСБ Росії “За боевое содружество”.
Пізніше він пояснював, що отримав нагороду РФ близько 10 років до того, за “участь у проведенні міжнародної операції по запобіганню перекидання великої партії наркотиків з країн Латинської Америки до Європи”.

Громадський активіст, ветеран АТО Роман Кулик пише в соцмережі: “В обговоренні призначення Владислава Бухарєва на голову СЗР загубилися правильні акценти. Тут навіть не медаль ФСБ є найбільшим питанням… Фокус мав би бути на іншому:
1) декларація, майно (серйозні статки, хоча з 1987 року на держслужбі, дружина – викладачка в Києві), нерухомість в дружини в Криму (!)…
2) тісні зв’язки із “Кварталом” (з дружиною організовували їх концерти, дружать із акторами). Загалом це круто, організовуєш захід комікам – тидищ, за кілька років ти голова СЗР. Профіт.
3) не голосував за зняття недоторканності з Розенблата, Полякова, Онищенка; за зняття імунітету з Вілкула, Дунаєва, Дейдея, Березкіна, притягнення до кримінальної відповідальності Лозового”.

“В підсумку – на СЗР ми отримали нового… майже Семочка.

Ну трохи не дотягує, по окремих критеріях – в сім’ї Бухарєва немає російських паспортів. Буду сміятись, якщо зараз промоніторять і знайдуть. Яке чудове “нове обличчя”, – додає активіст.

Як інформувала “Новинарня“, іншим указом 11 червня президент звільнив Андрія Алєксєєнка від тимчасового виконання обов’язків голови Служби зовнішньої розвідки України.
Заступником голови СЗР працював сумновідомий Сергій Семочко, обвинувачений в незаконному збагаченні та наявності паспортів РФ у дружини й дочки. Він був звільнений наприкінці каденції президента Порошенка, але подавав позов, щоб поновитися на посаді.

Читайте також:
Від Мосійчука до Семочка: САП звітує про закриття 65 справ за незаконне збагачення

Плюс зачистка інтернету від компромату: Зеленський призначив на ДУС скандального Борзова з КВН

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна