Службу зовнішньої розвідки тимчасово очолив Алєксєєнко. УТОЧНЕНО

уточнено, доповнено

Службою зовнішньої розвідки України після звільнення Єгора Божка і до офіційного призначення нового голови керуватиме перший заступник голови Андрій Алєксєєнко.

Про це повідомили в СЗР.

Раніше агенція УНІАН інформувала з посиланням на прес-службу відомства, що в.о. голови будуть обидва перших заступники – Андрій Алєксєєнко і Сергій Семочко.

“У нас в штаті є два перші заступники: Андрій Алєксєєнко та Сергій Семочко – вони уповноважені виконувати обов’язки голови служби по лінії свого кураторства до відповідного указу президента щодо призначення голови СЗРУ”, – нібито заявили у відомстві.

Однак СЗРУ увечері офіційно заявила, що не давала такого коментаря УНІАН, і закликала агентство зняти “фейкове” повідомлення.

“Для запобігання можливих подальших непорозумінь Служба офіційно інформує про таке.
Указом Президента України від 13.03.2019 року № 73/2019 Єгора Божка звільнено з посади Голови Служби зовнішньої розвідки України.
Наразі СЗРУ працює в штатному режимі, а робочу координацію забезпечує перший заступник Голови Алєксєєнко А. В. Нового очільника СЗРУ або особу, яка виконуватиме його обов’язки, може бути призначено виключно Указом Президента України”, – ідеться в коментарі на сайті Служби.

ДОПОВНЕНО. 16 березня президент Петро Порошенко підписав указ “Про тимчасове виконання обов’язків Голови Служби зовнішньої розвідки України”, у якому сказано: “Першому заступнику Голови Служби зовнішньої розвідки України АЛЄКСЄЄНКУ Андрію Вікторовичу тимчасово виконувати обов’язки Голови Служби зовнішньої розвідки України”.

Як повідомляла “Новинарня“, 1 жовтня з розслідування програми “Наші гроші з Денисом Бігусом” стало відомо, що родина першого заступника голови СЗР Сергія Семочка володіє будинками під Києвом вартістю 8 млн. доларів, а члени його родини – цивільна дружина, падчерка, й зять – мають громадянство Росії.
За даними програми, родина Лисенків-Котонів постійно курсує між Києвом та анексованим Кримом.
У серпні інтернет-видання “ОРД” опублікувало копії російських паспортів, нібито виданих Тетяні Лисенко (дружині Семочка), Анастасії Котон (її дочці) і Володимиру Котону (зятю).

За матеріалами журналістського розслідування НАБУ відкрило кримінальне провадження щодо Семочка.

16 жовтня вийшло в ефір “постановочне” інтерв’ю Сергія Семочка каналу ZIK. Колишній мешканець Криму заявив, що його цивільна дружина Тетяна Лисенко є виключно громадянкою України; її діти від першого шлюбу є повнолітніми і фінансово самодостатніми, громадянство РФ отримали автоматично після анексії. Будинок у Козині, за словами Семочка, його жінка купила, бо продала бізнес у Криму. А “лендкрузер”, на якому їздить розвідник, є службовим автом СЗР.

У грудні 2018 року контррозвідка Служби безпеки України підтвердила наявність російського громадянства у цивільної дружини першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка.

Читайте також:
У рік виборів РФ має три сценарії щодо України, зокрема воєнний, – голова СЗР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна