Контррозвідка СБУ підтвердила російське громадянство дружини заступника голови СЗР Семочка

 

Контррозвідка Служби безпеки України підтверджує наявність російського громадянства у цивільної дружини першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка.

Про це йдеться в матеріалах суду, передають “Українські новини”.

Зазначається, що Головне слідче управління СБУ з 16 жовтня розслідує кримінальну справу, відкриту за ч. 1 ст. 111 (держзрада) Кримінального кодексу України.

Підставами для порушення справи стала заява юристів проекту “Тисни” від 4 жовтня про те, що журналіст встановив факти, які можуть свідчити про зв’язок першого заступника голови СЗР через його сім’ю з державою-агресором – Російською Федерацією, котра може фінансувати зазначену посадову особу з метою отримання інформації від нього, передає Bihus.info.

За даними двох ухвал Шевченківського райсуду від 28.11, згідно з інформуванням ДКР СБ України від 26.10.2018 № 2/3/4-34352нт, цивільна дружина ОСОБА_4 – ОСОБА_5 та її донька – ОСОБА_6, мають громадянство Російської Федерації.

У зв’язку з цим слідство клопотало в суді про доступ до інформації про мобільні розмови Семочка і його родичів.

Суд задовольнив клопотання і СБУ надав доступ до інформації про мобільні розмови першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки, його дружини і її дочки з 1 січня 2014 року по 23 листопада 2018 року.

Зокрема, слідство отримало доступ до документів, що містять інформацію про тривалість, зміст, маршрути передавання телекомунікаційних послуг, а також до розгорнутих відомостей про власників телефонних номерів, дати, часу і тривалості вхідних та вихідних телефонних з’єднань; дату, час вхідних і вихідних SMS-повідомлень; даних про використання IMEI-терміналів і IP-адрес, а також GPRS-трафіку.

Читайте також:
“Вороги проти професіонала”. Порошенко в оригінальний спосіб
прокоментував справу Семочка

Як повідомляла “Новинарня“, 1 жовтня з розслідування програми “Наші гроші з Денисом Бігусом” стало відомо, що родина першого заступника голови СЗР Сергія Семочка володіє будинками під Києвом вартістю 8 млн. доларів, а члени його родини – цивільна дружина, падчерка, й зять – мають громадянство Росії.
За даними програми, родина Лисенків-Котонів постійно курсує між Києвом та анексованим Кримом.
У серпні інтернет-видання “ОРД” опублікувало копії російських паспортів, нібито виданих Тетяні Лисенко (дружині Семочка), Анастасії Котон (її дочці) і Володимиру Котону (зятю).

За матеріалами журналістського розслідування НАБУ відкрило кримінальне провадження щодо Семочка.

16 жовтня вийшло в ефір “постановочне” інтерв’ю Сергія Семочка каналу ZIK. Колишній мешканець Криму заявив, що його цивільна дружина Тетяна Лисенко є виключно громадянкою України; її діти від першого шлюбу є повнолітніми і фінансово самодостатніми, громадянство РФ отримали автоматично після анексії. Будинок у Козині, за словами Семочка, його жінка купила, бо продала бізнес у Криму. А “лендкрузер”, на якому їздить розвідник, є службовим автом СЗР.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна