Топ-розвідник Семочко відхрестився від корупційних обвинувачень. ВІДЕО

 

Перший заступник керівника Служби зовнішньої розвідки, екс-керівник економічної контррозвідки СБУ Сергій Семочко заявив, що не має стосунку до нерухомості під Києвом загальною вартістю 8 мільйони доларів, а його дружина не має громадянства Росії.

Про це він розповів в інтерв’ю телеканалу ZIK.

“Всі мої статки, а також статки осіб, що пов’язані зі мною спільним побутом, копійка до копійки внесені у декларацію”, – запевнив Семочко.

Він додав, що і він, і його жінка, Тетяна Лисенко є громадянами України, і інших паспортів, окрім українських вони не мають.

“Згадані в матеріалах журналістського розслідування Анастісія Котон, вона же Лисенко, і Святослав Лисенко – діти Тетяни від першого шлюбу. Ці люди є повнолітніми і фінансово самодостатніми. Вони мають потужно фінансово спроможних і забезпечених родичів, і цей факт мав місце ще до моєї появи в цій сім’ї”, – сказав Семочко.

За його словами, дані особи не пов’язані з ним спільним обутом.

“З цих та інших питань я готовий дати детальні відповіді уповноваженим співробітникам правоохоронних органів”, – додав Семочко.

За словами ведучого, Сергій Семочко сам звернувся до каналу, щоб відреагували на звинувачення.

У першій частині ефіру він вочевидь читав із суфлера готовий текст зі спростуваннями, а також показав український паспорт Тетяни Лисенко – “своєї коханої жінки, з якою вони обвінчані перед Богом”.

Надалі заступник голови СЗР, який виїхав із Криму, говорив російською, бо йому так легше, і пояснив появу компромату на нього в ЗМІ політичними підступами Росії.

Семочко заявив, що журналісти незаконно вели за ним зовнішнє спостереження, і Служба визначить “замовників” цієї справи.

За його словами, президент Порошенко “поставив задачу департаменту контррозвідки СБУ перевірити досконально всю історію з паспортами, громадянством і так далі”.

При цьому дороге авто, яке йому приписали розслідувачі, насправді числиться на балансі СЗР і має номери прикриття. А розкішний будинок у Козині придбаний на гроші, виручені після продажу бізнесу Тетяни Лисенко в Криму.

Також Семочко сказав, що паспорти з російськими ідентифікаційними номерами автоматично присвоювалися всім мешканцям Криму після анексії.

Читайте також:
“Вороги проти професіонала”. Порошенко в оригінальний спосіб
прокоментував справу Семочка

Як повідомляла “Новинарня“, раніше з розслідування програми “Наші гроші з Денисом Бігусом” стало відомо, що родина Сергія Семочка володіє будинками під Києвом вартістю 8 млн. доларів, а члени його родини – цивільна дружина, падчерка, й зять – мають громадянство Росії.
За даними програми, наразі родина Лисенків-Котонів постійно курсує між Києвом та анексованим Кримом.

У серпні інтернет-видання “ОРД” опублікувало копії російських паспортів, нібито виданих Тетяні Лисенко (дружині Семочка), Анастасії Котон (її дочці) і Володимиру Котону (зятю).

За матеріалами журналістського розслідування НАБУ відкрило кримінальне провадження щодо Семочка.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна