“Не нужен русский мир – потрібна українська перемога”: під АП відбулася акція протесту

 

У понеділок, 10 червня, під адміністрацією президента представники кількох громадських організацій провели акцію із “Зупини капітуляцію”.

Під АП зібралося понад півтори тисячі осіб, передає “Укрінформ”.

Активісти тримали у руках українські прапори, плакати із надписами “Мне не нужен русский мир — мені потрібна українська перемога”, “Не дам розстріляти воїнів” і скандували: “Вова, в нас іде війна — зачекає шаурма”, “Слава Україні — Героям слава”, “Слава нації — Смерть ворогам”, “Ні капітуляції – слава нації”, “Кучму — геть”, “Зеленський — у відставку”, а також співали гімн України.

Учасники акції висловлювали обурення заявами представника України у Тристоронній контактній групі Леоніда Кучми щодо Донбасу.

“Які люди формують дорожню карту до Мінська? Хто відповідальний за ті ідеї, з якими поїхав Кучма? Сам Кучма чи хтось інший? Необхідно, щоби зокрема ветерани входили в ту групу, що формує дорожню карту з Мінських домовленостей. Щоб у цій групі були люди, які знають, що відбувається, коли Росія порушує свої обіцянки. Нехай допустить ветеранів до формування дорожньої карти в Мінську, інакше ми будемо сприймати це як тиху капітуляцію. Ми цього не допустимо”, — заявили активісти.

Серед інших вимог активістів — щоб до формування дорожньої карти в Мінську також допустили інших авторитетних представників громадськості і щоб українським військовим забезпечили можливість адекватно відповідати артилерією на ворожі артобстріли.

Фото: ФБ Віктор Таран

Також наголошувалося, що розведення військ має відбуватися лише за умови доступу ОБСЄ або миротворців ООН до українсько-російського кордону, задля недопущення переміщення російських військ та боєприпасів через кордон.

“Ми вимагаємо відставки речниці президента Юлії Мендель у зв’язку з заявами, які дискредитують українських військових та Україну на міжнародній арені, а також — відставки глави АП Андрія Богдана у зв’язку із порушенням закону про люстрацію“, — додали активісти, зазначивши, що це звернення буде передано до АП.

Також активісти розклали шини для попередження і спалили перед входом в АП білий прапор.

Фото: ФБ Віктор Таран

Водночас біля одного з входів в АП сталася штовханина. Один з учасників акції наклеїв на стіну адміністрації президента наліпку “Адміністрація губернатора Малоросії”, через що почалася сутичка з поліцією.

Фото: ФБ Віктор Таран

Після цього активісти почали скандувати “Аваков, до свидания!”.

Нагадаємо, 5 червня після чергової зустрічі Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі Кучма заявив про нові ініціативи, серед яких — зняти економічну блокаду з тимчасово окупованих територій. Також він запропонував передбачити у домовленостях щодо тиші на Донбасі заборону на вогонь у відповідь.

Своєю чергою спецпредставник ОБСЄ в ТКГ Мартін Сайдік зазначив, що питання зняття економічної блокади порушили ватажки бойовиків та підтримала Росія.

Також речниця президента Володимира Зеленського Юлія Мендель наголосила, що такі домовленості мають відбуватися виключно “у форматі двостороннього руху”. Так, зняти економічну блокаду з окупованої частини Донбасу можуть лише після скасування рубльової зони і псевдонаціоналізації, яку провели проросійські бойовики.

Читайте також:
Апаршин очолить оборонний департамент в АП, – Гриценко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна