Петиція за відставку Авакова набрала потрібні голоси. Але він іти не хоче

 

Петиція з вимогою відставки міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова вже за чотири набрала необхідну для розгляду кількість голосів – 25 тисяч. Станом на ранок 6 червня вона має понад 25670 підписів.

Петиція розміщена на сайті президента України в розділі “Електронні петиції”.

Петицію “Про негайне відсторонення від виконання службових обов’язків з подальшим звільненням з посади міністра внутрішніх справ Авакова” ще 26 травня подав громадянин України Роман Василенко. Доступною для підтримки вона стала 2 червня.

Відправити міністра внутрішніх справ у відставку може Верховна Рада України 226 голосами, або ж він сам може звільнитися з посади.

Заклики до звільнення Авакова посилилися після скандалу на Київщині з неатестованими поліцейськими, які 31 травня в Переяславі-Хмельницькому смертельно поранили 5-річного Кирила Тлявова, напідпитку розважаючись у дворі стріляниною по банках.

3 червня в Києві, а 4 червня – в столиці та інших великих містах України та в Переяславі біля управлінь поліції відбулися маніфестації з вимогою відставки міністра внутрішніх справ.

5 червня Арсен Аваков заявив, що не має наміру йти у відставку у зв’язку з вбивством 5-річної дитини в Переяслав-Хмельницькому, але не знімає з себе політичної відповідальності.

“Я не напишу заяву про відставку, але питання моєї відставки може розглянути у відповідному порядку цей парламент, або наступний, або хто-небудь”, – заявив міністр.

Також Аваков сказав, що не бачить сенсу у відставці голови Національної поліції Сергія Князєва.

“Я не вважаю, що глава Нацполіції Князєв повинен йти у відставку. Він добре працює, і він робить все, що від нього залежить”, – заявив глава МВС.

Читайте також:
Аваков і Князєв зустрілися з родиною вбитого хлопчика Кирила Тлявова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна