“З танків знімалися приціли”: у ДБР звітують про розкрадання в “оборонці” на 9,7 млн грн

 

У Державному бюро розслідувань встановили, що через неправомірні дії посадових осіб Харківського бронетанкового заводу Україні завдано збитків у розмірі 9,7 млн грн.

Про це повідомила на брифінгу в Києві перший заступник директора Державного бюро розслідування Ольга Варченко.

“На виконання договорів державного підприємства було придбано 49 виробів на загальну суму 47 млн грн на виконання умов договорів приватними підприємствами нібито було поставлено нові приціли-далекоміри, після чого заводом було здійснено їх оплату в повному обсязі”, – сказала Варченко.

За її словами, бюро встановило, що у серпні 2016 року на адресу НАБУ надійшли матеріали планової ревізії діяльності зазначеного ДП за період 2012-2016 років, яка, зокрема, встановила, що значна частина з тих 49 прицілів фактично поставлено не було, оскільки, наприклад, 10 з них були зняті з військової техніки – танків, що знаходилися на території заводу та належали центру обліку надлишкового майна Міноборони.

“Схема розкрадання бюджетних коштів була досить простою, полягала в тому, що на території заводу знаходились понад 240 танків, що належали центру обліку надлишкового майна. З танків знімалися приціли і ставилися на інші танки, що перебували в тому ж приміщенні”, – повідомила Варченко.

“Слідчі ДБР в рамках свого провадження вилучили всю необхідну документацію у Харківському БТЗ, провели обшуки в НАБУ. Крім того, ми призначили комплексну товарознавчу експертизу, відповідно до якої встановлено, що зазначеними неправомірними діями посадових осіб Харківського БТЗ завдано збитків державі в розмірі 9 млн 700 тис грн”, – додала вона.

Як інформувала “Новинарня“, НАБУ відсторонило детективів, що фігурують в журналістському розслідуванні про розкрадання в оборонній сфері.

Читайте також:
Укроборонпром спростовує нові звинувачення з боку “Bihus.info”. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна