НАБУ відсторонило детективів, що фігурують в журналістському розслідуванні про розкрадання в оборонній сфері

 

Національне антикорупційне бюро України відсторонило двох працівників, які фігурують у розслідуванні журналістів про можливі розкрадання в оборонній сфері.

Про це повідомила прес-служба НАБУ у Facebook.

“Двох детективів, згаданих у журналістському розслідуванні Лесі Іванової, відсторонено на час проведення службового розслідування”, — йдеться в повідомленні.

Відповідне рішення ухвалив директор НАБУ Артем Ситник після консультацій з членами Ради громадського контролю НАБУ й Управлінням внутрішнього контролю НАБУ. “Для максимальної ефективності службового розслідування та мінімізації ймовірного впливу і ризиків, я прийняв рішення відсторонити детективів, задіяних у підготовці листів, оприлюднених журналістами Bihus.info.

“Переконаний, у ситуації, що склалася, потрібно виважено підійти до аналізу фактів. По завершенню результати службового розслідування ми передамо до ДБР та повідомимо про них громадськість”, — зазначив Ситник.

Як повідомляла “Новинарня“,  біля будівлі Національного антикорупційного бюро в Києві у вівторок, 12 березня, відбулася акція, під час якої вхід облили тваринною кров’ю.

Крім іншого, активісти обклеїли вхід до Бюро листівками “Торгівля з окупантами – бізнес на крові”.

Таким чином  представники націоналістичної організації  “Традиції і порядок” вимагали притягнути до відповідальності заступника директора НАБУ Гізо Углаву – фігуранта журналістського розслідування команди Дениса Бігуса.

Напередодні програма “Наші гроші з Бігусом” розповіла, як Углава за хабар ухвалював рішення на користь фірми, яка займалася фінансовими зловживаннями у сфері “Укроборонпрому” (так фірма “Оптимумспецдеталь” була вилучена зі списку проблемних контрагентів).

Рада громадського контролю НАБУ закликала Артема Ситника без зволікань відсторонити від роботи Гізу Углаву та ще кількох співробітників та провести щодо них службове розслідування.

Очільник відомства запевнив, що Управління внутрішнього контролю НАБУ ще до виходу останнього випуску програми “Наші гроші” щодо корупції  у ДК “Укроборонпром” розпочало службове розслідування за фактами можливих неправомірних дій працівників Бюро, пов’язаних з фігурантами журналістського розслідування.

Читайте також:
ДБР відкрило кримінальне провадження після розслідування журналістів Bihus.Info

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна