Будівлю НАБУ закидали яйцями і облили кров’ю. ФОТО, ДОПОВНЕНО

 

Біля будівлі Національного антикорупційного бюро в Києві у вівторок, 12 березня, відбулася акція, під час якої вхід облили тваринною кров’ю.

Про це повідомляє відділ комунікації столичної поліції.

“Сьогодні на лінію “102” надійшла інформація про те, що під будівлю Національного антикорупційного бюро України на вулиці Василя Сурікова у Солом’янському районі прийшла група осіб: учасники акції облили вхід тваринною кров’ю, кидали яйця та залишили наклейки на фасаді”, — йдеться в повідомленні ГУ НП.

По прибуттю на місце правоохоронці встановили організатора акції, про проведення якої завчасно не були поінформовані органи місцевого самоврядування.

“Тож на чоловіка будуть складені адміністративні матеріали за ст. 185-1 (Порушення порядку організації і проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій) Кодексу України про адміністративні правопорушення”, — зазначили в поліції.

Про те, що вони проводили акцію протесту біля НАБУ, повідомила у соцмережі представники націоналістичної організації “Традиції і порядок”. Вони опублікували фото зі свого виступу.

НАБУ облили кров'ю _5 НАБУ облили кров'ю _4 НАБУ облили кров'ю _3 НАБУ облили кров'ю _2
<
>

Крім іншого, активісти обклеїли вхід до Бюро листівками “Торгівля з окупантами – бізнес на крові”.

Таким чином “Традиції і порядок” вимагали притягнути до відповідальності заступника директора НАБУ Гізо Углаву – фігуранта журналістського розслідування команди Дениса Бігуса.
Напередодні програма “Наші гроші з Бігусом” розповіла, як Углава за хабар приймав рішення на користь фірми, яка займалася фінансовими зловживаннями у сфері “Укроборонпрому” (так фірма “Оптимумспецдеталь” була вилучена зі списку проблемних контрагентів).

Читайте також:
ДБР відкрило кримінальне провадження після розслідування журналістів Bihus.Info

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна