Консультативну місію ЄС в Україні очолить гендиректор фінської митниці

 

Фінн Антті Хартікайнен замінить литовця Кястутіса Ланчінскаса на посаді глави консультативної місії Європейського Союзу з реформи сектора громадянської безпеки в Україні. Його мандат триватиме до 30 червня 2020 року.

Про це у вівторок, 4 червня, повідомила прес-служба Ради ЄС, передає “DW”.

Новим главою консультативної місії Європейського Союзу з реформи сектора громадянської безпеки в Україні (EUAM) призначено гендиректора фінської митниці Антті Хартікайнен.

Хартікайнен приступить до виконання обов’язків з 1 липня 2019 року, його мандат триватиме до 30 червня 2020 року.

Зараз Антті Хартікайнен є генеральним директором фінської митниці, а до цього був главою місії ЄС з прикордонної допомоги (EUBAM) в Лівії, заступником глави Місії ЄС з прикордонної допомоги Молдові та Україні, а також керівником групи консультативної групи ЄС у Вірменії.

Повідомляється, що він має понад два десятиліття досвіду роботи на фінській державній службі, зокрема, в міністерстві внутрішніх справ. Хартікайнен замінить на посту очільника консультативної місії Європейського Союзу литовця Кястутіса Ланчінскаса, який був на посаді з 1 лютого 2016 року.

Консультативна місія ЄС підтримує реформу сектора громадянської безпеки в Україні у співпраці з поліцією, прокуратурою та іншими правоохоронними органами. Вона надає стратегічні рекомендації українській владі і підтримує їх за допомогою оперативної діяльності. Офіси місії розташовані в Києві, Львові, Харкові та Одесі. Місія почала роботу 1 грудня 2014 року, її персонал налічує понад 300 осіб.

Як інформувала “Новинарня“,  США прислали в Україну нового дипломата.

Читайте також:
Мінгареллі: Ми не бачимо ЄС без України. Порошенко дав євронастанови Зеленському

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна