Путіна не запросили на річницю висадки союзників у Нормандії

 

Президента Росії Володимира Путіна вперше за 15 років не запросили на річницю висадки союзників у Нормандії, з часу якої минає 75 років.

Про це повідомляє “Укрінформ”.

Масштабні урочисті та пам’ятні заходи з нагоди 75-річчя початку Нормандської операції або операції союзників Overlord у Другій світовій війні пройдуть 5 червня на півдні Англії та 6 червня на узбережжі французької Нормандії.

Як інформує уряд Великої Британії, окрім британської сторони у заходах вищого рівня візьмуть участь представники інших держав-учасників Нормандської операції  — США, Канади, Франції, Австралії, Нової Зеландії, Бельгії, Польщі, Норвегії, Данії, Нідерландів, Греції, Словаччини, Чехії. Німеччина також запрошена.

Президента Росії Путіна вперше, починаючи з 2004-го, цього року на подію запрошено не було. Слід відзначити, що Путін брав участь у заходах з нагоди 70-ї річниці D-Day у 2014-му – вже після окупації Криму та початку агресії проти України.

Читайте також:
Брата Путіна підозрюють у відмиванні $230 млрд. через Danske Bank

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна