Брата Путіна підозрюють у відмиванні $230 млрд. через Danske Bank

 

Двоюрідний брат президента Росії Володимира Путіна Ігор Путін брав участь у найбільшій в історії схемі з відмивання грошей на суму $ 230 млрд. через естонську філію найбільшого банку Данії Danske Bank.

Про це в інтерв’ю CBS розповів колишній менеджер банку Говард Вілкінсон, який цю викрив схему.

За словами Вілкінсона, через естонське відділення банку кожен день проходило до $ 20 млн. Він розповів, що гроші проводила зареєстрована в Лондоні фірма Lantana Trade, яка на британському урядовому сайті була вказана як та, “що перебуває у стані спокою”. Адреса реєстрації цієї компанії виявилася “будинком” ще для 64 підставних фірм з рахунками в Danske Bank.

Виявивши підозрілі операції, Вілкінсон повідомив про це чотирьом високопоставленим керівникам банку. Реакції від них не надійшло, тому менеджер звільнився і повернувся до Британії.

Однією з проблем була участь у схемі з відмивання грошей родичів президента РФ Путіна.

“Здається, це був Ігор Путін, якого я вважаю двоюрідним братом російського президента. Були посилання на ФСБ –  наступницю КДБ. Це як би таємна поліція. Люди, які керують компанією, були пов’язані з декількома банками, що збанкрутували в Росії”, – розповів Вілкінсон.

CBS зазначає, щоІгоря Путіна підозрювали і в інших російських схемах по відмиванню грошей, але він завжди заявляв про свою невинність.

Згодом Danske Bank визнав, що його естонська філія брала участь у найбільшій операції з відмивання коштів. Звинувачення у цій справі висунули 18 екс-співробітникам банку.

Читайте також:
Путін зарив носом під час “кола пошани” на хокеї. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна