Наєв уточнив, за яких умов ОСи звільнять Донбас за одну добу

 

Військова операція щодо звільнення Донбасу може тривати менше доби за умови, якщо Росія не втручатиметься у хід військових дій.

Так уточнив екс-командувач силами ОС генерал-лейтенант Сергій Наєв свою попередню тезу в інтерв’ю журналісту ТСН Андрію Цаплієнку щодо звільнення окупованих районів Донеччини та Луганщини в інтерв’ю виданню “Укрінформ”.

Він наголосив, що “викладена журналістом не в повному обсязі інформація викликає запитання”.

“Журналіст не вказав один важливий момент, який ми з ним попередньо досить чітко обговорювали. А саме те, що Об’єднані сили здатні виконати завдання зі звільнення окупованих територій у дуже короткий строк, якщо будуть створені умови, за яких Російська Федерація зі свого боку не буде втручатись у хід військових дій. Виключно лише за цієї умови“, – наголосив Наєв.

Екс-командувач додав, що 16 березня 2018 року під час призначення його на посаду командувача Об’єднаних сил керівництвотоді поставило чітке завдання: зміцнити Об’єднані сили настільки, щоб вони були не тільки обороноздатні, а й “спроможні звільнити тимчасово окуповані території”.

“І це завдання виконано. Сьогодні Об’єднані сили – це вагомий аргумент в руках керівництва держави під час діалогу в інтересах українського народу. Ми, військові, дуже добре розуміємо, що сама підготовка до активної наземної фази бойових дій зі звільнення тимчасово окупованих територій буде значно перевищувати час самих наземних дій. Ця підготовка має включати певний комплекс заходів, у тому числі і на окупованій території Донецької та Луганської областей”, – запевнив генерал Наєв.

Він додав, що це робиться для того, аби не допустити втрат серед цивільних громадян. Тому здійснення наземних дій, на його думку, має відбуватися лише за умови створення найсприятливіших умов.

“Хочу також підкреслити, що ведення активних наземних дій можливе лише за умови прийняття відповідного рішення керівництвом держави. Наголошую, що протягом року, коли я очолював Об’єднані сили, розпорядження на підготовку та проведення таких дій до не мене не надходило”, – резюмував Наєв.

Нагадаємо, що Наєв у інтерв’ю 12 травня 2019 року заявив, що військова спецоперація щодо звільнення окупованих територій Донецької та Луганської областей та закріплення на державному кордоні України займе менше доби.

Читайте також:
Наєв розповів, скільки військових потрапили в полон за час проведення ООС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна