Військова операція щодо звільнення Донбасу займе менше доби, – Наєв

 

Військова спецоперація щодо звільнення окупованих територій Донецької та Луганської областей та закріплення на державному кордоні України займе менше доби.

Це озвучив у інтерв’ю ТСН колишній командувач операції Об’єднаних сил Сергій Наєв.

“Безпосередньо на військову акцію щодо звільнення території піде дуже мало часу – менше доби. Головне в такому випадку – дуже швидка дія, щоб дійти до українського кордону і там закріпитись. А на звільненій території одразу ж мають розпочати спеціальні заходи Національна гвардія, Національна поліція, інші силові структури”, – розповів Наєв.

Водночас, генерал додав, що звільнення українських населених пунктів протягом року ООС – це покращення тактичного положення: зайняття панівних висот, відведення далі від населених пунктів, зниження бойової активності ворога, позбавлення його права вогневої переваги тощо. А власне деокупація має відбуватися політико-дипломатичним шляхом.

“ООС має певне завдання, яке відомо певному обмеженому колу осіб, і завдання повністю звільнити прямо зараз силовим способом не стоїть, адже держава визначила, що основний шлях здобуття нашої перемоги – політико-дипломатичний. Я це розуміння передав своїм підлеглим – ми маємо бути сильними, щоб бути важливим аргументом на шляху політико-дипломатичного врегулювання конфлікту”, – зазначає генерал Наєв.

Як інформувала “Новинарня“, Наєв розповів, скільки російських військових перебуває на Донбасі та в Криму.

Читайте також:
Відвойовані території та зменшення втрат: Наєв назвав головні досягнення сил ООС за рік

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна