На Луганщині АТОвець підірвав себе гранатою в приміщенні банку. ОНОВЛЕНО

доповнено

У п’ятницю, 17 травня, в приміщенні філії одного з банків Старобільська на Луганщині чоловік підірвав гранату, внаслідок чого сам підривник помер, а ще шестеро осіб, які в цей час перебували в приміщенні, отримали поранення різної тяжкості.

Про це йдеться в повідомленні ГУ НП Луганської області.

“Внаслідок вибуху чоловік загинув на місці. Тілесні ушкодження різного ступеня важкості отримали п’ять цивільних осіб (двоє працівників банку та троє місцевих жителів), які перебували в цей час в приміщенні фінустанови. Тілесні ушкодження також отримав співробітник слідчо-оперативної групи Старобільського відділу поліції”, — розповіли в поліції.

Усі постраждалі зараз перебувають в лікарні, їм надають медичну допомогу.

“За попередньою інформацією лікарів, життю постраждалих громадян і працівника поліції загрози немає”, — відзначають в поліції.

На місці події наразі перебувають керівники ГУ Нацполіції, Старобільського відділу поліції, представники прокуратури, СБУ, Державної служби з надзвичайних ситуацій.

ДОПОВНЕНО. Згодом стало відомо, що загиблий нападник – Гаврилов Валерій Васильович, 12.04.1971 (за даними поліції — 1972 р.н.), Луганськ. Учасник АТО в 2014—2015 роках, колишній боєць 24 ОШБ “Айдар”.
Учасник збройного конфлікту в Абхазії у 1990-х роках, за його словами, воював на боці абхазьких сепаратистів проти грузинських військ, був поранений. Колишній журналіст і редактор низки друкованих та інтернет-ЗМІ Луганська, працював у луганській газеті «XXI век», «Реальній газеті» (з 2007), у прес-службі Луганської обласної організації «Фронту змін». Із 2013 був редактором «Подорожної газети», створив онлайн-ресурс «Луганськ і луганчани». Влітку 2014-го публікував на своєму сайті відео обстрілів Луганська сепаратистами зсередини міста.

В серпні 2014-го приєднався до батальйону «Айдар». Був одним з тих бійців, які затримали та етапували до Києва сепаратиста Павла Малиша, — колишнього луганського чиновника, який після окупації почав співпрацювати з проросійськими терористами як «заступник міністра охорони здоров’я ЛНР». За заявою дружини Малиша було відкрите кримінальне провадження щодо «викрадення». 04.10.2014 затриманих «айдарівців» звільнили з СІЗО.

У 2015 році було повідомлення, що Валерій Гаврилов нібито загинув 08.02.2015 у боєзіткненні з ДРГ в районі смт Станиця Луганська, яке виявилось хибним (за однією з версій, це було інсценоване з метою уникнення кримінального переслідування, згодом справу про викрадення закрили).

За даними ЗМІ, Валерій жив під чужим ім’ям.

Загинув 17.05.2019 у місті Старобільськ, у приміщенні філії «Приватбанку» по вул. Шевченка, внаслідок вибуху гранати РГД-5.

Валерій намагався відкрити рахунок (оформити кредитну картку), пред’явивши паспорт громадянина України 1966 р.н., але співробітник банку виявив ознаки підроблення документу і викликав поліцію. Під час перевірки чоловік дістав гранату, яка вибухнула.

«Він дістав з сумки гранату, висмикнув чеку, підняв гранату над головою і крикнув усім, хто був у приміщенні, тікати», – розповіли ЗМІ.

За даними журналіста Олександра Бєлокобильського, правоохоронці знайшли при загиблому, окрім підроблених і справжніх документів, також довідку з результатами клінічного обстеження, згідно якої у загиблого було онкологічне захворювання на пізній стадії.

В рамках відкритого кримінального провадження було проведено обшуки та знайдено значний арсенал зброї та вибухівки у с. Містки (Сватівський район Луганщини).

У загиблого залишилась дружина та дитина 2015 р.н.

Читайте також:
На Луганщині у житловий будинок влучив реактивний снаряд окупантів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна