Рада цього тижня розгляне постанову щодо інавгурації, – Парубій

 

Верховна Рада цього пленарного тижня планує розглянути постанову про призначення інавгурації президента.

Про це в понеділок, 13 травня, заявив спікер парламенту Андрій Парубій під час засідання погоджувальної ради.

«Цього тижня ми маємо розглянути постанову про призначення інавгурації. Станом на сьогодні зареєстровано п’ять постанов. Одна з них відкликана в суботу. Я вважаю, це буде одне з ключових рішень цього тижня під час пленарного засідання Верховної Ради України», – сказав Парубій.

Народні депутати Сергій Каплін, Віктор Балога та Сергій Міщенко пропонують призначити інавгурацію на 19 травня, Віталій Купрій – на 20 травня. Депутат Олександр Сугоняко пропонував призначити інавгурацію на 1 червня, однак згодом відкликав свій проект постанови.

Новообраний президент Володимир Зеленський наполягає на інавгурації 19 травня. Ця ініціатива викликала різку критику, зокрема, через те, що цього року саме на 19 травня припадає пам’ятний день, День пам’яті жертв політичних репресій.

Як інформувала “Новинарня“, В’ятрович застеріг Зеленського від призначення інавгурації на День пам’яті репресій.

Читайте також:
Волкер анонсував делегацію США “найвищого рівня” на інавгурації Зеленського

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна