В’ятрович застеріг Зеленського від призначення інавгурації на День пам’яті репресій

 

Голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович застеріг президента-електа Володимира Зеленського від призначення дати інавгурації на 19 травня, оскільки це трагічний День пам’яті жертв політичних репресій.

Про це голова УІНП заявив 4 травня.

“Звучать пропозиції щодо проведення інавгурації президента 19 травня.
Дата вкрай невдала – це День пам’яті жертв політичних репресій, визначений указом президента в 2007 році. Тобто це траурний день, в який проводяться жалобні заходи по всій Україні, обмежено розважальні заходи та розважальне мовлення на ТБ”, – написав В’ятрович у “Фейсбуці“.

“Комік Володимир Зеленський дозволяв собі жарти над Голодомором, президент Володимир Зеленський не має права на глум над пам’яттю про мільйони жертв репресій”, – додав голова УІНП.

Як інформувала “Новинарня“, 4 травня Зеленський провів зустріч із керівництвом Верховної Ради, заявивши, що хоче влаштувати інавгурацію 19 травня і домовляється на цю дату з іноземними гостями.
У ВР вже зареєстрований проект постанови про інавгурацію 19 травня.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна