Зеленський зустрівся з фракціями, щоб його інавгурували 19 травня

 

Президент-елект Володимир Зеленський на зустрічі з керівниками фракцій у суботу, 4 травня, запропонував призначити дату інавгурації на 19 травня. Очікується, що парламент голосуватиме з цього приводу 14 травня.

Про це він повідомив журналістам під будівлею Верховної Ради, передає “Укрінформ”.

“Ми будемо пропонувати 19-те число, так хочемо”, — відповів він на запитання, на якій даті інавгурації наполягатиме, перед розмовою.

На виході з ВР він пояснив: “Ми запропонували нашу дату для інавгурації (19 травня — “Н”). Я пояснив, що нам треба визначатися з датою, бо є контакт з іноземними гостями, яким також треба зрозуміти свій графік, бо всі хочуть приїхати до нас, в Україну, для святкування цього серйозного дня”, — сказав Зеленський.

“Ми обговорювали різні дати, є різні думки в лідерів фракцій, тому дату Україна, мабуть, зможе дізнатися лише 14 травня на засіданні Верховної Ради”, — додав він.

Зеленський заявив також, що ще зарано говорити про ймовірний розпуск Ради, оскільки він ще не набув своїх повноважень.

“Рано про це говорити — ще немає повноважень. Як тільки в мене будуть повноваження, ви отримаєте відповідь”, — сказав елект.

Він також зазначив, що про тісні відносини з фракціями “говорити зарано”.

“Це перше знайомство, тому немає ніяких…тісних відносин, поки що рано про це говорити. Я був зі своєю командою, з ними у мене нормальні відносини”, — сказав Володимир Зеленський.

“До речі, усі сказали, що це дуже добре, таке вони бачать уперше — що президент до них приїхав. Обговорювали спокійно, за столом”, — додав новообраний президент.

Як інформувала “Новинарня“, у ВР вже зареєстровано проект постанови про інавгурацію президента 19 травня.

Читайте також:
Зеленський заявив, що від нього хтось “булаву ховає”. ВІДЕО25.04.2019

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна