Бойовик підірвав себе гранатою, щоб не здаватися в полон до 30 омбр ЗСУ

 

Вранці у понеділок, 13 травня, бійці 30-ї механізованої бригади ім. князя Костянтина Острозького стали свідками того, як бойовик на Донеччині підірвався на власній гранаті.

Учасник незаконних збройних формувань намагався приховано рухатися в бік позицій підрозділу.

Про це повідомила прес-служба бригади на сторінці у Facebook, поширивши фото.

“На голосове попередження українських бійців зупинитись та скласти зброю, горе-бойовик відкрив вогонь по наших військовослужбовцях, які своєю чергою адекватно відповіли з рівнозначної зброї. Під час нетривалої перестрілки непроханий гість отримав поранення. Розуміючи, що на допомогу своїх “таваріщєй” розраховувати поранений не може, а першу медичну допомогу надаватимуть як завжди лише “злі укропи”, він вирішив героїзувати себе та увіковічнити своє прізвище: засунув гранату під бронежилет у спробі підірвати всіх, хто матиме намір наблизитися і спробувати допомогти нещасному”, — йдеться у повідомленні військових.

Однак граната здетонувала раніше, ніж бойовик запланував.

“Якби загиблий менше вірив своїм “політрукам” та російським пропагандистським ЗМІ про “кровожерливість бендерівців” і знав, що всім пораненим українська сторона  завжди надає медичну допомогу, дотримуючись Женевських конвенцій, то поранений мав би усі шанси жити замість вкорочувати собі віку”, — наголошують бійці 30-ї омбр.

Військові розповіли, що схожий випадок трапився в лютому. Пораненому бойовику надали кваліфіковану першу медичну допомогу і відвезли до лікарні.

Військовослужбовці Збройних сил України дотримуються “законів та звичаїв війни”, прописаних ще сторіччя тому. “Тому йти на крайнощі та жертвувати своїм життям, як це зробив сьогоднішній небіжчик, за утопічне майбутнє давно загиблої “імперії зла” не варто за жодних обставин”, — наголосили українські військові, звертаючись до представників ворожої сторони.

Зброя, що належала бойовикові. ФОТО: Facebook/30brigade

Нагадаємо, що 30-та окрема механізована бригада ім. князя Костянтина Острозького несе службу в районі Світлодарської дуги.

Читайте також:
ОСи ліквідували командира російських снайперів на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна