Меркель сподівається, що Зеленський продовжить курс Порошенка

 

Німецький канцлер Ангела Меркель сподівається, що новообраний президент України Володимир Зеленський продовжить зовнішньополітичний курс Петра Порошенка.
Про це вона заявила в ході телефонних переговорів з Порошенком, інформує прес-служба президента.

Повідомляється, що в ході телефонних переговорів Меркель і Порошенко обговорили розгляд Міжнародним морським трибуналом питань звільнення українських моряків, яких утримують в Росії, а також подальший тиск на Москву для визволення всіх заручників.

Сторони також обговорили розвиток ситуації на Донбасі.

Порошенко закликав Берлін підтримати посилення санкцій проти Росії за укази Путіна щодо громадянства РФ для жителів ОРДЛО – громадян України.

“Канцлер Німеччини висловила надію, що нове керівництво України буде дотримуватися принципу наступності у зовнішній політиці, насамперед ЄС та розвитку українсько-німецького стратегічного партнерства. Ангела Меркель запевнила, що Україна буде залишатися в центрі уваги політики ЄС та Німеччини”, – йдеться в повідомленні.

Раніше Ангела Меркель запросила новообраного президента Володимира Зеленського відвідати Німеччину.
Меркель приймала Петра Порошенка в Берліні перед другим туром виборів.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна